Tejszínes pogácsa

2010. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 tojássárgája 2 dl tejszín 1 csapott evőkanál só      3 cl tej 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás a tetejét bekenni

Elkészítés: 

A 3 cl tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és 5 órára hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de hosszabb igen. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát és a legkisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe rakás előtt fontos, hogy nem pödörgetjük meg, mint a pogácsákat általában szoktuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, majd kb.15 percet még pihentetjük. Előmelegített, mérsékelt hőmérsékletű sütőben   sütjük. Nekem villanytűzhely esetében  300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve 15 perc alatt megsül. Ebből az adagból kb.145 darab lesz.(Ahogy fent írtam, a legkisebb szaggatót használva). Nagyon finom, pillekönnyű, foszlós pogácsa.

 

Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top