Tejszínes sonkás tekercs tésztával

2009. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csomag tejszínes sonkás tészta alap, 1 csomag sajtszósz, vagy reszelt sajt, /szerintem a sajtszósz jobb/, 500 dkg kis kagyló tészta, 2 csirke mell, amely felszeletelve kb. 8 szelet, 8 szelet sonka, 8 szelet sajt, 2 dl tejszín, 2,5 l tej, 20 g olvasztott vaj vagy margarin.

A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirke mellet egy pici szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, mindegyikre teszünk 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot /Én a lapka sajtot felezve raktam bele és így is elég és sokkal olcsóbb, mint a trappista vagy hasonló sajtok/. Ezt feltekerem és a tepsibe vagy tűzálló tálba öntött tészta tetejére rakom.

A tejszínes sonkás tészta alapot elkészítem: a tasak tartalmát 2 dl főzőtejszínnel elkeverem simára és felengedem fél liter vízzel, majd sűrűre főzöm. A sajtszósz alapot elkeverem 20 g olvasztott margarinnal vagy vajjal és felengedem 2.5 dl tejjel, ezt is sűrűre főzöm. Először a tejszínes sonkás tészta alapot terítem rá, majd a húsokra a sajtszószt.

Előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. Bonyolultnak tűnik, de amíg a tészta fő el lehet készíteni az összes hozzávalót és be a sütőbe.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Horváth Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top