Teknős charlotte

2009. 05. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, kis üveg baracklekvár A krémhez: 1/2 l joghurt, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg eper, 1 csomag zselatin.   A tésztához a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot a cukros sárgájával „egyneműsítjük”, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kisütjük. Amíg még meleg, levesszük róla a papírt, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ha kihűlt óvatosan szétnyitjuk, lekvárral megkenjük, majd visszatekerjük. Folpackkal kibélelünk egy jénai tálat, és a felszeletelt piskótatekercsekből egy sort rakunk bele szorosan egymás mellé. Teljesen kibéleljük a formát.

A töltelékhez a epret cukorral, a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal. Egy deci vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint és az epres joghurthoz keverjük. Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, a piskótás formába öntjük, és félig megdermedt, a tetejét is megrakjuk a piskótatekercs-szeletekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapostányérra borítjuk. A fóliát eltávolítjuk.

Négy ferdén vágott piskótatekercset mellé helyezünk, mintha a lába lenne, a feje helyére ék alakú szeletet teszünk. Teknősünk szeme meggybefőtt lehet. Jó sütögetést kívánok!

Köszönjük szépen Fritsi Barbarának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top