Töltött saláta

2010. 06. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg marhahús fél fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 dkg trappista sajt 2 tojás 1 evőkanál és 1 teáskanál tejföl néhány salátalevél citrom só, őrölt bors, őrölt kömény, ételízesítő

A marhahúst kis kockákra daraboljuk és sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát összetörjük. Amikor kifőtt a hús, pici darabokra vágjuk és hozzátesszük a hagymához. A vízbe beletörjük a két tojást és így buggyantott tojást főzünk. A buggyantott tojást, mikor kész, az apróra darabolt hagymához daraboljuk. Hozzáreszeljük a sajtot és egy evőkanál tejfölt.
A léből, amiben a húst és a tojást főztük, hozzáöntünk a hagymához. Ha még szükséges, ételízesítővel ízesítjük. Mikor elkészítettük ezt a tölteléket, megtisztítjuk a salátaleveleket és beletöltjük az elkészített tölteléket, majd letakarjuk egy kisebb levéllel. A tetejére egy teáskanál tejfölt teszünk és egy fél citromkarikát. Jó fogyókúrás étel, mert nem szükséges hozzá tésztaféle és nagyon laktató, főleg egy bögre teával.
Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Balog Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top