Tölts egy éjszakát víz alatti lakosztályban

2010. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az 5 méterrel az Indiai-óceán felszíne alatt található, vibráló korallzátonnyal körbevett és kristálytiszta üvegbe zárt étterem eddig 43, 800 vacsorázót szolgált már ki, 151 tenger alatti, úgynevezett szerelemmegújító ceremóniának adott otthont, ill. 14,235 üveg ’házi’ pezsgő elfogyasztásának lehetett tanúja a megnyitása óta.

Akvárium technológiát alkalmazva az Ithaa (jelentése „gyöngy” a Divehi maldív nyelven) éttermet azzal a céllal építették, hogy a vendégek anélkül élvezhessék az Indiai-óceán tisztaságát, színeit és szépségét, hogy vizesek lennének.

Az Ithaa étterem három 5m széles és 125mm vastag üvegboltívből áll, az óceán fenekén helyezkedik el, apály idején 1m-rel, dagály esetén pedig akár 2m-rel is a tengerszint alatt. Az étterem belseje 9m hosszú és 5m széles.

Egy ilyen fantasztikusan egyedi étteremben elvárja az ember, hogy annak igazán jellegzetes konyhája legyen. Ez az, amiért az Ithaa az első és egyetlen olyan étterem a világon, ami a maldív konyhát és a különböző helyi fűszereket, ízeket, hagyományos főzési módszereket ötvözi egyéb nyugati ételekkel, hogy egy abszolút új főzési stílust hozzon létre. Az Ithaa víz alatti étteremben vacsorázókat egy 23 különféle ételből összeállított, 4 fogásos menü várja; a tengeri halaktól kezdve a szőlőn, mandulán és sáfrányon át a maldív banánig és a chillis, őrölt bazsalikomos mascarponéig.

-HM-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top