Tudtad-e?

2010. 01. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Alszunk, mégis gondolkodunk.

Ahhoz hogy kiváló legyen a memóriánk, fontos, hogy jól aludjunk. A kutatók rájöttek arra, hogy agyunk akkor is ébren van, amikor alszunk.. A jó alvás fontos emlékezetünknek, mert az agy leginkább a mély alvó fázisban tud regenerálódni. Ezért tudják a krónikus alvászavarok emlékezőképességünket leginkább károsítani. 20-60 éves korig ajánlatos 7 órát aludni naponta. Fiatalabbnak több, ennél idősebbeknek kevesebb alvás is elég.

A kismamák nem éhezhetnek!

A hölgyek, áldott állapotuk idején ne éhezzenek hiúságból, mert a kisgyermek fejletlenül jöhet a világra, figyelmeztetnek angol tudósok, a Southampton-i egyetemről. Hosszas vizsgálatokkal megállapították, hogy a túl kis súlyú újszülöttek, gyakran ifjúságuk idején is feltűnően magas érrendszeri és szív betegség rizikóval élnek.

Hajszínező anyagok zavarják a termékenységet!

Norvég kutatók, 221 fodrásznőt és 10.291 hölgyet egyéb hivatásokból megvizsgáltak. Kiderítették, hogy a hajművésznők sokkal magasabb rizikót viselnek, ami a termékenységet illeti. Arra gyanakodnak, hogy a kémiai szőkítő és színező anyagok az okai ennek.

A diófélék csökkentik az édességek iránti étvágyat.

A Boston-i egyetem tudósai rájöttek, hogy a diófélék csökkentik az étvágyat az édességek iránt. Ez leginkább a paradió, a dió, és a mogyoró esetében érvényes. Ahhoz, hogy ezt a hatást el tudjuk érni, a diót, vagy a mogyorót alaposan meg kell rágni. Eddig a diók magas zsírsav tartalmuk miatt, bár egészségesnek, de hizlalónak számítottak,- méltatlanul - mint most már tudjuk.

A negatív stressz gyengíti az immunrendszert.

A Berkeley-i egyetem tudósai bebizonyították, hogy a negatív stressz, mely esetében boldogtalannak érezzük magunkat, az immunrendszert tartósan gyengítik. Ezzel ellentétben a pozitív stressz, mely alatt boldognak érezzük magunkat, inkább erősíti védekező rendszerünket.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top