Tyra Banks méreten felüli tiniket keres

2010. 02. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A modellből lett műsorvezetőnő "Fiercely Real Teen Model Search" névre keresztelt műsorába olyan tinik jelentkezhetnek, akik elmúltak 13 évesek, de még nem töltötték be a 19-et, és a ruhaméretük amerikai számozás szerint 12-20, ami nálunk az „L”-es gyermekméretnek felel meg. Így csak nem minden második amerikai lány jelentkezhetne a versenyre, ha ezeken felül nem lenne kikötés a minimum 175 centiméteres magasság.

Mivel a lányok többségénél ebben a korban kezd formálódni az énkép, így Tyra legfőbb célja, hogy már a tinédzserkor idején felhívja a figyelmet arra, hogy a méreten felülinek tartott modellek valójában épp olyan adottságokkal bírnak, mint az amerikai nők többsége.

„Mindig is feladatomnak éreztem a szépség fogalmának tágítását. Az America's Next Top Modelben, a True Beautyban és a The Tyra Show-ban a természetes szépség híve voltam, és ezután megpróbálok rámutatni, hogy az igazi szépséghez nemcsak a külsőre, hanem a belsőre is szükség van” –nyilatkozta induló műsora kapcsán az egykori szupermodell.

A show győztese egy évre szóló szerződést nyer a Wilhemina Modellügynökséggel, és emellett egy címlap-fotózást is a MagaLine magazin számára. A képeket pedig személyesen Tyra fogja elkészíteni.

A kóros soványság elleni harc tehát újabb és újabb követőkre lel, gondoljunk csak a „V” magazin januári számában megjelent formabontó képsorozatra, vagy a „plus-size” modellügynökségek rohamos elterjedésére. Lehet, hogy hamarosan végleg búcsút mondhatunk az anorexiás modelleknek?

- Erdélyi Zsófia-

www.divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top