Vajajjás tészta

2010. 03. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók:

félkilós széles metélt, 1 db, 10 dkg-os vaj, 2 dl tejföl, só (ízlés szerint) 1 evőkanál liszt

A tésztát sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.

A vajajját elkészítjük: a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt, a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet és kevergetve addig sütjük, míg az edény falától elválik. A kifőtt tésztát hozzáadjuk, elkeverjük és már tálalható.

Ez még a Nagymamám receptje, próbáljátok ki nagyon finom! Maga a vajajja, pirítóson is finom!

Jó étvágyat mindenkinek, aki elkészíti!

 

Köszönjük szépen Istenesné Szomi Margarettának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.   


Szerző

donna.hu



Scroll to Top