Vaníliakrémes gyümölcstorta

2010. 04. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

5 tojás 10  dkg  cukor 10  dkg liszt ½  csomag sütőpor 2  kanál olaj 1  kanál víz

Megsütjük a piskótát. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, vékony szeletekre metéljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és belerakjuk a tekercseket.(De kell hagyni tekercset a tetejére is. Én sütöttem 3 tojásból piskótát a tetejére, mert nagyobb tálba csináltam)

Krém hozzávalók:

5,5 dl tej 1  krémpor 15 dkg kristálycukor 1 vanília cukor 20 g étkezési zselatin 500 ml cukrász tejszín

Krém:

4 dl tejből, 1 krémporból, 1 vanília cukorból és 15 dkg kristálycukorból pudingot főzünk.

1 ½ dl tejbe fölolvasztunk étkezési zselatint. Fölverünk 500ml cukrász tejszínt habnak.

Ha a krém kihűlt, hozzákeverem a zselatint és a tejszínhabot. Mikor ez  kész, beleöntöm rétegesen a tálba a tekercsekre,és megszórom bármilyen gyümölccsel. Utoljára a maradék tekercsekkel betakarom. Gyorsan dolgozz vele, nehogy hamarabb megkössön a zselatin. Hűtőben dermedésig hagyom.

Remélem, mindenkinek sikerül.

Jó étvágyat!

 

 Köszönjük szépen Mácsodi Dorotának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top