Hozzávalók:
5 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt ½ csomag sütőpor 2 kanál olaj 1 kanál víz
Megsütjük a piskótát. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, vékony szeletekre metéljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és belerakjuk a tekercseket.(De kell hagyni tekercset a tetejére is. Én sütöttem 3 tojásból piskótát a tetejére, mert nagyobb tálba csináltam)
Krém hozzávalók:
5,5 dl tej 1 krémpor 15 dkg kristálycukor 1 vanília cukor 20 g étkezési zselatin 500 ml cukrász tejszín
Krém:
4 dl tejből, 1 krémporból, 1 vanília cukorból és 15 dkg kristálycukorból pudingot főzünk.
1 ½ dl tejbe fölolvasztunk étkezési zselatint. Fölverünk 500ml cukrász tejszínt habnak.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverem a zselatint és a tejszínhabot. Mikor ez kész, beleöntöm rétegesen a tálba a tekercsekre,és megszórom bármilyen gyümölccsel. Utoljára a maradék tekercsekkel betakarom. Gyorsan dolgozz vele, nehogy hamarabb megkössön a zselatin. Hűtőben dermedésig hagyom.
Remélem, mindenkinek sikerül.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Mácsodi Dorotának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.