Vissza a kezdetekhez

2009. 12. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rod Stewart maga is szenvedélyes a projekt iránt, melynek segítségével visszatérhetett zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt, mely ma már ikonként szerepel a történelemkönyvekben az amerikai gyökerekben eredő rock, soul és blues zenék összeolvasztásáért.

A „Soulbook” készítése kapcsán Stewart újra együtt dolgozhatott korábbi producer társaival, Steve Tyrellel és Steve Jordannel, akik olyan további művészeket hoztak még a lemez készítéséhez, mint Ray Parker Jr, Waddy Watchel, Darrell Jones, Dean Parks és David Paich.

Nagyjából 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, Rod Stewart minden idők egyik legnagyobb előadója. Az egyik legjobban megkülönböztethető hangot birtokolva Rod Stewart korábbi „The Great American Songbook” sorozata rekordot döntő sikereket ért el, miután több mint 19 millió példányban kelt el világszerte. 2006-ban jelentette meg legutóbbi albumát, a „Still The Same, Great Rock Classics Of Our Time”-ot, mely az első rock album volt 8 év után, és rögtön a legjobb pozícióban nyitott az albumlistákon. Teltházas koncerteket tartott már világszerte, legutóbbi 5 stúdióalbuma elérte a Billboard albumlista első helyét. Rod ezt a nyarat lemezének készítésével és egy 20 állomásos észak-amerikai turnéval töltötte.

Az új korongon olyan soul klasszikusokra számíthatunk, mint az "If You Don't Know Me By Now" vagy a "How Can You Mend A Broken Heart". Az alapötlet az volt, hogy olyan felvételek kerüljenek a lemezre, melyek nemcsak R&B dalok, de egyben Top5-ben szereplő Pop slágerek is voltak. A lemezen két szupersztár duettet is hallhatunk majd, Mary J. Blige-dzsal énekli a "You Make Me Feel Brand New" című '70-es évek beli slágert, valamint az Oscar- és Grammy-díj nyertes Jennifer Hudsonnal adja elő a "Let It Be Me" című Jerry Butler/Betty Everett duettet. Ezen felül a legendás Smokey Robinson is vendégszerepel a "Tracks Of My Tears" című dalban, de soul zene egyik óriását, Stevie Wondert is hallhatjuk harmonikázni saját "My Cherie Amour" című dalának Stewart által készített feldolgozásában.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top