Zeta-Jones mániás depresszióban szenved

2011. 04. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Catherine Zeta-Jones sajtósa jelentette be a nyilvánosságnak: a színésznő  az elmúlt napokban egy mentálhigiénés problémákat is kezelő intézményben pihent, hogy kezeltesse kettes fokú mániás depresszióját.

A szóvivő elmondta, semmi ok az aggodalomra, nincsen komolyabb baj, Zeta egy kissé kimerült, így a bajt megelőzendő döntött úgy, hogy igénybe veszi az intézet szolgáltatásait. Bárkit megviselne az az egy év, amin a színésznő túl van. Teljes mellszélességgel férje mellé állt ebben a kemény időszakban, így a gyerekek mellett magára már nem jutott ideje, ez vezetett idáig. Ki akarta pihenni magát, hogy újult erővel foghasson neki új filmje forgatásának.

A színésznő egyébként régóta küzd bipoláris zavarral, vagy ismertebb nevén mániás depresszióval. Catherine bipoláris II.-ben szenved, ami ugyan gyakran sokkal enyhébb tünetekkel jár, mint az I., ám ez nem jelenti azt, hogy kevésbé súlyos.

Bipoláris zavar

A mánia és klinikai depresszió váltakozása hosszabb időtartamon keresztül.

Mánia: gondolatrohanás, fokozott lelkiállapot és szokatlanul nagy aktivitás, nyugtalanság, meggondolatlan cselekedetek, csökkent alvásigény, beszédkésztetés.

Depresszió: levert hangulat, alvászavarok, csökkent energiaszint, állandó fáradtság, ok nélküli bűntudatérzés, koncentrációs zavarok, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  


Szerző

donna.hu



Scroll to Top