Hozzávalók:
50 dkg rizs
7.5 dl víz
1-2 evőkanál étolaj
1-2db padlizsán
1-2 db saláta cukkini
1-2db tv paprika
2-3db paradicsom
1-2 szál sárgarépa
5-10dkg reszelt sajt /bolondítható egy kis füstölttel/
némi só és ételízesítő
bazsalikomos ízbomba.
A megmosott rizst egy közepes méretű, mélyebb kiolajozott tepsibe terítem.
A zöldségeket /természetesen a szokásos módon mosva, tisztítva, ízlés szerint darabolva/ szépen a rizs tetejére rakom. Következik a só, ételízesítő, esetleg pici bors.
A kimért vizet lassan a tepsibe öntöm. Alufóliával befedem, s az előmelegített sütőbe rakom. Egy óra elteltével a fóliát leveszem, s ha a rizs elég puha /az kell, hogy legyen/, a tetejére szórom a sajtot és a bazsalikomos ízbombát. Pár percre fólia nélkül visszarakom a sütőbe.
Köretként, de egy kis nasiként hidegen is finom. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Tóka Györgynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.