Zöldséges rizs

2009. 09. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 50 dkg rizs 7.5 dl víz 1-2 evőkanál étolaj 1-2db padlizsán    1-2 db saláta cukkini 1-2db tv paprika 2-3db paradicsom    1-2 szál sárgarépa 5-10dkg reszelt sajt /bolondítható egy kis füstölttel/ némi só és ételízesítő bazsalikomos ízbomba.  
 A megmosott rizst egy közepes   méretű, mélyebb kiolajozott tepsibe terítem.
A zöldségeket /természetesen a szokásos módon mosva, tisztítva, ízlés szerint darabolva/ szépen a rizs tetejére rakom. Következik a só, ételízesítő, esetleg pici bors.
A kimért vizet lassan a tepsibe öntöm. Alufóliával befedem, s az előmelegített sütőbe rakom. Egy óra elteltével a fóliát leveszem, s ha a rizs elég puha /az kell, hogy legyen/, a tetejére szórom a sajtot és a bazsalikomos ízbombát. Pár percre fólia nélkül visszarakom a sütőbe.

Köretként, de egy kis nasiként hidegen is finom. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Tóka Györgynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 

 

 

 

 

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top