Zsemlemártás

2009. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Húsleves mellé készítem, a második fogás elé.

Világos-fokhagymás rántást készítek /sok fokhagymával/. Felengedem hidegvízzel, /a melegvíztől csomós lesz a rántás/. Simára keverem.

2-3 zsömlét kockára vágok,kevés zsiradékon világosra pirítom. Ráteszem a rántásra, húslevessel felöntöm úgy, hogy ellepje. Ízlés szerint sózom, / esetleg ételízesítő/ borsozom, kevéske pirospaprikával meghintem.

Mártássűrűségűre főzöm. Ha szükséges, vizet öntök utána. A leveshúsból apró kockákat teszek bele, s így tálalom. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Lang Ferencnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top