2009 tavaszi divattrend

2009. 03. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ebben az éven a 80-as évek modelljei térnek vissza, modernizált, megújult anyag és formavilággal. 2009-ben divatos ismét az Y forma. Ez mit jelent? Felül bő fazonú felső, alul csőnadrág, vagy szűk szoknya, térdnaci. Így lesz Y a látvány. Kis vállúak akár még válltömést is használhatnak, hogy látványosabb legyen a fazon.

Ismét mennek a neonszínek – a 80-as évek harsány, fényes, csillogó diszkóvilágát idézve. Figyelni kell az ilyen erős színek használatával, alul nem előnyös sem a túl vékony, sem pedig a teltebb testalkatúaknak. Azonban ha a nadrág, vagy a szoknya semlegesebb színű, (pl. fekete, sötétkék, sötétbarna, olajzöld) kiválóan kombinálható vibráló színekkel. Gondolok például arra, hogy egy fekete naci vagy szoknya tulajdonképpen bármelyik élénk foszforeszkáló színű felsővel trendi lesz, vagy a sötétbarna-neonsárga fantasztikus kontraszt, de ütős a kék-piros kombináció is. Sötétzöld a lilával merész vállalás – de hidd el, hogy megéri! Tehát az idén rég nem látott szín-kavalkád lesz nagyméretű virágmintákkal.

Az etno stílus most is menő – a dél-amerikai batikolt szoknyák, ruhák és blúzok –, leginkább fehérben, az afro-mintás ruhák és felsők, nagy pálmaleveles szoknyák, nadrágok. Ezekhez illő kiegészítő a fából készült ékszer és a gyékény, vagy nagy vászontáska. Merészebbeknek, turbán, szalmakalap.

A 2009-es trendben a romantikus kelmék is előkerültek: szatén, csipke, lágy esésű selyem. Ez a stílus örök – természetesen idén is hódít. A harsány, élénk színek mellett divatban maradtak a púderes árnyalatok is: rózsaszín, barackvirág, halványlila, tört-fehér, és a bézs.

Kiegészítőkben a lakk már nem annyira hódít – de még nem vonult ki végleg. Azért még mindig feldobják a cuccot a lakktáskák a hozzá illő lábbelivel. Állatvédőktől elnézést kérünk, de dübörög a krokodil és kígyóbőrből készült kiegészítők divatja. Legyen az táska, öv vagy cipő, ebben az évben beszerzendő valamelyik.

Bizsukból pedig minél nagyobb, annál jobb! Legyenek színesek, egészítsék ki a ruha színvilágát, nagy fülbevaló, vastag karperecek, sokrétű, színes láncok és gyöngyök, 2009-ben ez a módi.

Hölgyeim – végszóként mindenképpen megjegyezném, hogy feltétlenül az egyéniségnek, kornak és testalkatnak megfelelően szabad csak követni a divatot! Tükrözze az egyéniséged, sőt: akár a hangulatod is. Ne kövesd görcsösen a trendet, mindig csak azt csippentsd ki az aktuális irányzatokból, amelyik hozzád és a stílusodhoz illeszkedik. A ruházat funkciója pedig nem csak trend, hanem a kényelem is. Lényeges, hogy érezd jól magad a ruhádban, és ha tükörbe nézel, harmóniát és egységet érezz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top