7 dolog, amiben jobbak a nők

2010. 09. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kéretik a férfitársadalomnak ez egyszer nem felháborodni! Ez csak statitiszka. Ellenben érdekes megfigyelni, hogy a közhelyek és sztereotípiák, miszerint a nők rosszabbul vezetnek vagy kevésbé sikeresek egy-egy területen, mint a férfiak, a statisztikák fényében mind megdőlnek.

1. Könnyebben éljük túl a recessziót.

Egy statisztika szerint a gazdasági világválság kirobbanása óta 80 százalékkal több férfi vesztette el állását, mint ahány nő. Aúúú... Ez fájhatott! Pedig a hír igaz. A válság leginkább azokat az ágazatokat érintette, melyekben főleg férfiak jeleskednek, így a fizikai rátermettséget igénylő gyári munka, illetve a pénzügy területét, ahol a nőket kevésbé preferálják a cégek.

2. Kitartóbbak, szorgalmasabbak vagyunk.

Köztudott, hogy sokkal több nő jelentkezik a felsőoktatásba, mint férfi, de ez még önmagában nem jelent semmi. Azonban azok közül, akiket fel is vesznek, sokkal több nő fejezi be diplomával a pályafutását. Igen-igen. A férfiak sokan idejekorán feladják, illetve elhalasztják az államvizsga időpontját, ami akár többéves csúszást is jelenthet.

3. Egészségesebben élünk.

Több mint 14 ezer ember étkezési szokásait vizsgálva az elemzők arra jutottak, hogy a nők általánosságban inkább választanak egészséges ételeket, mint a férfiak, akik viszont gyakran előnyben részesítik a gyorséttermeket vagy a percek alatt könnyen, gyorsan elkészíthető fagyasztott pizzákat, esetleg a nehéz húsokat. A nők sokkal több zöldséget, gyümölcsöt tesznek a tányérra egy-egy étkezés során. (Legyünk jóindulatúak és higgyük el, hogy ez az egészséges élet igénye, és nem a folyton magunkra erőltetett fogyókúra miatt van.)

4. Erősebb az immunrendszerünk.

Bizony. A törékenység megtévesztő látszata ellenére ez is igaz. Létezik a vírusok és baktériumok ellen egy titkos fegyver, ami a nők szervezetében igen nagy mennyiségben rendelkezésre áll, ez pedig az ösztrogén, ami hatásosan veszi fel a harcot a szervezetünk elleni kisebb támadások ellen. Ennek köszönhetően kevesebbszer betegszünk meg, mint férfitársaink.

5. Hosszabb életre számíthatunk.

Talán az előző pontnak köszönhetően, de tény, a nők átlagosan 5-10 évvel hosszabb életre számíthatnak, mint az "erősebbik" nem.

6. Jobb főnökök vagyunk.

Már hallom is, ahogy felhördül a férfinép, pedig ezt nem mi találtuk ki, kutatások bizonyítják. Tény, hogy a férfiak általában magasabb intelligenciával rendelkeznek, mint a nők, ám a vezető beosztásban dolgozó nők mégis sikeresebbek, mivel empatikus képességük lehetővé teszi, hogy hamarabb észrevegyék a személyi problémákat, jobban odafigyeljenek az alájuk tartozó csapatra, igazgassák őket, megoldást találjanak a problémákra. Ez pedig abban segít, hogy a csapat motiváltabb legyen, maximálisan a feladatokra összpontosítson.

7. Jobb befektetéseket csinálunk.

A nők kevésbé szeretnek kockáztatni és hosszútávra gondolkodnak, ami általában eredményesebb, mint nagy kockázatot vállalni. Egy tanulmány során 10 ezer portfóliót vizsgáltak meg, melyekből kiderült, ezzel a stratégiával a nők 11-18 százalékkal sikeresebbek tudnak lenni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top