A Neptun gyengíti az immunrendszerünket…

2010. 11. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezen a héten növekszik a Hold. Minden, ami a testünket erősíti és felépíti, ebben a fázisban különösen jól hat. Sajnos a Nap és a Neptun gyengítik az ellenálló képességünket. Ennek következménye a köhögés és nátha.

A borostyánból készült készítmények csökkenthetik a panaszokat: a borostyán készítményeket mindenekelőtt asztma, köhögés, krónikus köhögés esetén ajánlják.

A Nap és a Neptun kapcsolódik az égen, ez sajnos gyengíti az immunrendszert, ami ismét csak megfázási tüneteket válthat ki. A borostyán ilyenkor csodákat tehet. Bebizonyították, hogy a borostyánnak igen erős slájmoldó és tisztító hatása van. Ezen kívül külsőleg is alkalmazható régi háziszer köszvény és reuma ellen.

A borostyánt (Hedera Helix) a homeopátiában is használjuk. Sok betegségre használjuk. Jódtartalma miatt a pajzsmirígy túltermelése ellen is hatásos. Köhögés, asztma és dohányzás okozta krónikus köhögés ellen is használhatjuk.

Mint gyógyító szer, a borostyán leveleit, a virágokat, és a friss hajtásokat használjuk. Vigyázzunk: a gyümölcse mérgező! Legfontosabb hatóanyagai a szaponin, ezen kívül glükozidokat, szerves savakat, és különböző ásványi anyagokat is tartalmaz. Homeopátiás szempontból különösen a jód tartalma értékes.

Hétfő

A Hold a Halak jegyében ideális arra, hogy lábfejeinkkel foglalkozzunk. Egy lábmasszázs most különösen kellemes hatású lehet megelőzésre és gyógyításra. Az alkohol ma erősebben hat, mint máskor. Különösen veszélyeztetettek: a Szűz, a Halak, az Ikrek és a Nyilas energiával rendelkező emberek. Az érzékenység a Holdnapokon erősebb, ez sokunknak segít abban, hogy testünket jobban megértsük és a szimptómákat megfelelően magyarázzuk. Gyorsabban reagálunk bizonyos panaszokra, és ez által időben tehetünk valamit ellenük.

Kedd

A Nap és a Jupiter, a Hold a Jupiterrel és az Uránusszal kellemesen kapcsolódnak. Ez a nap sok örömet és vidámságot hoz, és lelkünknek jót tesz. Ami a léleknek örömet szerez, az általában is jó dolog. A Hold még a Halak jegyében áll, jól használható meditációra, vagy jógára. Lebegtessük egy kicsit a lelkünket, lehetőleg csak azt tegyük ma, amit szeretünk. Ha dolgoznunk kell, estére állítsuk be magunkat arra, hogy lazítani és relaxálni fogunk. Például egy kellemes illatos kádfürdővel.

Szerda

A Hold és a Plútó sajnos elronthatják a hangulatunkat, legszívesebben ágyban maradnánk. Ha ezt megtehetjük, akkor maradjunk ágyban. Minden esetre lehetőleg ne vállaljunk túl sok munkát. Ha hajlamosak vagyunk a migrénre vagy a fejfájásra, akkor készüljünk fel erre is. A Hold a Kos jegyében áll, ez különösen azok számára lesz kellemetlen, akik a Mérleg, a Bak, a Kos, vagy a Rák jegyében születtek. Amikor a Hold a Kos jegyében áll, váratlan problémák merülhetnek fel a fogainkkal esetleg fogfájás, vagy fogínyvérzés képében.

Csütörtök

A Nap és a Neptun kellemetlenül kapcsolódnak. Gyengíti a Bika, a Skorpió, az Oroszlán és a Vízöntő jegyében született embereket. Sokkal fogékonyabbak a megfázásra. Sétához öltözzünk melegen és rossz időben ne menjünk sétálni. Menjünk szaunába. Az izületeinkre is jobban kell vigyáznunk. Ha sportolunk, több bemelegítő gyakorlatot kellene végeznünk.

Péntek

A Hold a Bika jegyében áll. Különösen azokra hat kellemetlenül, akik a Bika, a Skorpió, a Vízöntő, vagy az Oroszlán jegyében születtek. Túlzásokra késztet bennünket ez a Holdállás. Nehezebb lesz ellenállni a süteménynek, ezt mindenképpen ellensúlyoznunk kell. A következő napon tartsunk rizs vagy gyümölcsnapot, és okvetlenül mozogjunk többet. Óvjuk magunkat a huzattól, nehogy megfázzon a nyakunk. Egyáltalán nem jó ma koplalni. Szervezetünket ez nagyon megterhelnél. Napi ötszöri étkezéssel lassabban fogyunk ugyan, de cserében tartósan.

Szombat

Mivel ma a Merkúr és a Mars együtt állnak, a hangszalagjaink, a nyakunk, és a torkunk tájéka különösen veszélyeztetett. Óvjuk magunkat továbbra is a huzattól. A Hold a Bika jegyében áll. Ilyenkor egy masszázs nagyon jót tesz a nyakunk, a tarkónk és a vállunk tájékán. A füleink is nagyon érzékenyek, ezért legalább ma vegyünk sapkát. Egy csepp csúzfű olajjal megelőzhetjük a megfázást.

Vasárnap

Telihold lesz. Ez nyugtalanságot jelez a mai napra. Nem tudunk igazán ellazulni, állandóan az lesz az érzésünk, hogy tennünk kell valamit. A Hold még a Bika jegyében áll. Ha olyan a munkánk, hogy sokat kell beszélnünk, akkor ma kíméljük a hangunkat. Ha már berekedtünk, akkor együnk izlandi moszat tablettát, ez a nyálkahártyát nedvesen tartja, és nyugtató hatással bír. Este vegyünk egy lazító levendula fürdőt.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.      www.asztrokalendarium.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top