A sikeres flört titka

2010. 12. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A flörtölés, ha jól csináljuk, nagyszerű visszaigazolás számunkra, és felpörgeti a mindennapjainkat, arról nem is beszélve, hogy remek módja annak, hogy megtaláljuk az igazit. Ha le akarnánk írni magát a flörtöt, azt mondhatnánk, hogy a szerelem „kicsiben”, hiszen ilyenkor is nő a pulzus, kitágul a pupilla és hevesebben ver a szív.

Csakúgy, mint a szerelem, a flört is egyfajta művészetként értelmezhető, és mint ilyen, tanulható is. Megvannak azok az apró jelek, fogások, amelyek elősegítik, hogy kifejezzük a tetszésünket a másik személy iránt.

A szemkontaktus és a testbeszéd nagyon fontosak ilyenkor. Mindig ügyelnünk kell arra, hogy a másik és a saját testbeszédünk mit mond akkor, amikor még a szánkat ki se nyitottuk, hiszen bármilyen szépeket is mondunk, ha keresztbe font karral tesszük, valószínűleg süket fülekre talál. A férfiaknál a széttárt láb és a térdeken nyugtatott kéz, vagy az erős gesztikuláció a jele annak, ha tetszünk nekik, a hölgyeknél pedig a csípő iránya. Ha a velünk szemben álló nő a felsőtestét felénk, a csípőjét viszont más felé fordítja, akkor valószínűleg nem annyira tetszünk neki, vagy legalábbis nem érdekli túlzottan a téma, amiről szó van.

A szemek sokszor szavak nélkül is többet mondanak, mint gondolnád. Ha egy nő lesüti a szemét, mikor ránézel, várj pár másodpercet: ha továbbra is lesütve tartja a szemét, valószínűleg nem szeretne ismerkedni, ha viszont visszanéz rád, akkor biztosra veheted, hogy kedvel téged.

Ha a szemezésen már túljutottatok, akkor a beszéd következik. Nagyon fontos, hogy mindig legyél teljesen őszinte, hiszen nem tudhatod, hogy nem a nagy Ő-vel beszélsz-e. Ha csak azért füllentesz, hogy jobb színben tüntesd fel magad és később kiderül, akkor teljesen hiteltelenné válhatsz a másik szemében, ami rányomhatja bélyegét a bimbózó kapcsolatra is. A beszélgetés közben arra érdemes figyelni, hogy politikai vagy vallási témákat ne feszegessetek, mert könnyen elképzelhető, hogy ezeken a pontokon nem egyeznek a nézeteitek, de ez később sokkal kevésbé fog problémát jelenteni. Az ismerkedés fázisában még nem ezek a legfontosabb témák.

A flörtben nagyon figyelmesnek kell lenni a másikkal, mert apró, szinte észrevehetetlen rezzenésekből kell kiolvasnod, hogy jó irányba haladsz-e vagy sem. Viszont pont ez adja meg az élmény különlegességét. Szerencsére kis odafigyeléssel, türelemmel és előzékenységgel mindent meg lehet oldani és valószínűleg a másik fél is jó érzéssel hagyja abba a csevegést, ha már indulnia kell.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top