Az idő meg nem áll...

2010. 12. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már csak alig több mint két hét van hátra karácsonyig. A napok egyre zaklatottabbak és zsúfoltabbak lesznek. A stressz egyre nagyobb. Úgy tűnik, mintha az egész világ a szeretet ünnepe előtt még lehetőleg minél többet el szeretne intézni, hogy utána joga legyen kipihennie magát, pedig advent idején éreznünk kellene már valamit a békéből és a csendből, amelyet a karácsony előtti időnek magával kellene hoznia.

Ez az év vége nem lesz a legbékésebb. A Merkúr - mely bolygó mindennapi és közvetlen cselekedeteinket irányítja - egyre lassabban mozog, és csütörtökön megáll, hogy pénteken visszafelé indulni látszon.

A karácsony előtti fejvesztett rohanásban hirtelen sok minden lelassul egy kicsit: a buszok, metrók, vonatok és a repülőgépek gyakrabban késnek. Az autópályán is lassabb lesz a forgalom, és a városokban is közlekedési dugókra számíthatunk. (A jelenség nyilván nem csak a Merkúr miatt van, hanem főleg a megnövekedett forgalom okozza, de a bolygó tovább erősíti ezt a hatást.)

Gyakran megtapasztaltam már, milyen hatása van egy visszafelé haladó Merkúrnak. Számítógépek fagynak le, liftek akadnak el, gépek állnak le. Nem is beszélve az emberekről, akik szintén nem működnek igazán. Hibáznak, túl sokat vállalnak, elfelejtenek időpontokat, nem találják a kulcsukat, és így tovább.

Összeállítottam egy rövid listát neked arról, amivel egy visszafelé haladónak látszó Merkúr esetében számolni tanácsos:

-        szétszórtabbak lehetünk,

-        könnyebben hibázunk,

-        könnyebben megyünk bele bizonytalan dolgokba,

-        kevésbé vagyunk alaposak és pontosak,

-        a szándékaink nem valósulnak meg,

-        a megállapodásokat nem tartjuk be,

-        nem bízhatunk a szerződésekben,

-        nehezebb lesz üzletet kötni,

-        bevásárláskor nem a megfelelő árut kapjuk.

Szokták kérdezni, mit lehet tenni, ha a Merkúr visszafelé mozog, de mégis valami fontos elintéznivalónk van? Végül is a világ nem állhat meg. Tovább kell menni. Fontos időpontok vannak, el kell intézni valamit, stb. A válasz: a fent felsoroltak mindegyikével számolnunk kell.

Az ígéretet vagy megegyezést, ami egy visszafelé mozgó Merkúr mellett jött létre, meg kellene ismételni, amikor a Merkúr ismét előre halad. Lehet „beszélni” a csillagokkal, lehet „tárgyalni” velük. Fontos, hogy üzenetüket megértsük és respektáljuk.

És fordítva: tehetünk úgy is, mintha nem is lenne kedvezőtlen a Merkúr, de ne csodálkozzunk azon, ha kellemetlen meglepetés ér bennünket. Főleg ilyenkor, a karácsony előtti időszak idegeskedései közt kellene vigyáznunk erre.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.    


Szerző

donna.hu



Scroll to Top