A te pasid melyik görög isten?

2008. 12. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Macsó, mint Hermész,  határozott, mint  Zeusz, vagy érzéki, akár Dionüsszosz? A férfiak alaptulajdonságai bizony már a görög mitológia világában is megjelentek. Vajon te tudod, hogy pasidra melyik isteni tulajdonság jellemző?

Bizony a görög isteneknek is megvoltak a maguk emberi tulajdonságaik. Volt köztük karrierista, szívtipró, érzéki és sármos. Lássuk, melyik istenség milyen volt valójában!

A misztikus Dionüsszosz a bor és a mámor istene. Az egyetlen az Olümposzon, akinek anyja halandó volt. A Dionüsszosz típusába tartozó férfiakat végletességükről lehet felismerni. Ez az istenség folyton a földöntúlit keresi. (Ezt gyakran az alkoholban vagy a kábítószerben találja meg). A Dionüsszosz- típus nagyon jó viszonyban van a nőkkel. Ezt elsősorban feminim vonásainak és különös érzékenységének köszönheti. A dionüsszosziak a szexben is a teljes extázist keresik. Kapcsolatát máshoz nem fogható, misztikus utazássá teheti, ha féken tudja tartani önpusztító hajlamát.

A szenvedélyes Árész a harc és a háború istene. Ennek ellenére nem zord természetű. Heves és impulzív alkat, az indulatait nehezen tudja azonban fékezni. Ő az a férfi, aki saját maga és családja védelme érdekében semmitől sem riad vissza. Szerelmi kapcsolatában is heves és temperamentumos, és csak a hozzá hasonló öntörvényű nőknél lesz sikere. Szenvedélyes, odaadó szerető.

Törtető Zeusz a főisten, nem véletlen tehát, hogy a Zeusz-férfiban nagyon erős a vezetési hajlam, nem érzi magát jól alárendelt pozícióban, például beosztottként. Kitűzött céljaiért pedig képes a végsőkig elmenni. Ha kedvesed Zeusz típus, készülj fel, hogy a szerelemben nem elsősorban az érzelmek motiválják. Nem igazán hűséges típus, hiszen ő a kapcsolatait egyfajta érdekszervezetnek képzeli el. Szerinte az érzékiség alkalmi szeretőktől is megkapható.

 

Apollón Zeusz kedvenc - törvénytelen - fia, a művészetek, a törvénykezés és az íjászat istene volt. Ez a típusú férfi jóképű, tehetséges és intelligens. Munkájában maximalista, kedveli a tiszta, logikus és kiszámítható dolgokat. Apollón ennek ellenére sem „álompasi”, életében ugyanis a nők nem játszanak nagy szerepet. Számára a szex csak „testgyakorlás”. A nők érzelemkitöréseit és hangulatingadozásait nem képes megérteni. Egy Apollón-férfi mellett te is tündökölhetsz, de a kapcsolat nem sok örömmel kecsegtet.

A simlis Hermész az istenek hírnöke, a csalók, az útonállók, a tolvajok védelmezője. Rendkívüli a kommunikációs készsége, gyors észjárású, és nagyon kreatív, ezeket azonban jó és rossz dolgokra egyaránt felhasználja. A Hermész-férfi hihetetlenül energikus, rendkívül szórakoztató egyéniség. Füllentései ellenére odavannak érte a nők. Hibáit egyetlen mosolyával feledtetni tudja. A szexben is merész és kísérletező, így a partnerének is eddig ismeretlen gyönyörökben lesz része. Hosszú távú kapcsoltara azonban ez a típus sem alkalmas.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top