A tenyér és a szerelem

2009. 10. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Minden alkalommal mindkét kezet vizsgáljuk meg. Alapvetően, ha a tenyér tulajdonosa jobb kezes, akkor a bal kéz a születéskori személyiségjegyeket is hordozza, azt, hogy ki mire képes, kinek mit hoz a jövő, a jobb kéz viszont, megmutatja, mi valósult meg az előbb említettek közül, hogyan lettek hasznosítva az elmúlt évek. Ennek köszönhető, hogy a bal kéz vonalai éveken keresztül alig változnak, de a jobb kéz vonalai akár két hét alatt is képesek változást mutatni. Mindez fordítva igaz a balkezesek esetében.

A szív vonal - amellyel, jóval többet foglalkozunk a szerelem, a partnerkapcsolatok témakörének taglalásánál, mint bármely más jellemzővel. A szín, a forma, a hosszúság, a vonal végződése mind megannyi hasznos adatot biztosít a kicsit is értő szem számára. Megmutatja az érzelmi vonásokat a személyiség jegyek között, a szerelem, illetve kapcsolat teremtésének adok-kapok oldali lehetőségeit, az élvezetet, a kudarcot a szerelemben és a szexualitásban.

A szív vagy más néven szerelem vonal elárulja, hogy mit szeretünk a szerelemben, mi az igényünk a szeretkezéskor, illetve partner kapcsolatainkban igazán mit is kell keresnünk. Bármilyen érzelmi behatás is érjen bennünket, mind-mind megjelenik, láthatóvá válik a Szív vonalon: nagy szerelmek az életünkben, nyomot hagyó házasságon kívüli szerelmi-érzelmi kapcsolatok, hatalmas szerelmi csalódások, házasság, stb.

A Szív-vonal eredőpontja vitatott. Sok tenyérelemző – hasonlóan a tenyér többi vonalához, amikor is a vonal elvékonyodását veszik figyelembe – a tenyér szélén eredezteti a vonalat, és az ujjak, alá viszi, ahol elvékonyodik, elfogy.

A Szív vonal a középső és a mutató ujjak alatti területen indulnak, mivel a hüvelykujj jelöli az EGO-t, az ÉN-t. Minden vonal az Én-től indul ki, hiszen mindegyik vele van kapcsolatban, mindegyiket az ÉN befolyásolja.

A szív vonal akkor igazán tökéletes, ha sima vonalú, tiszta lefutású, szigetekkel, láncokkal, gyűrűkkel, vonalakkal nem szabdalt, színe rózsás.

Sima, tiszta, Szív-vonal - Olyan kiegyensúlyozott személyt mutat, akinek úgy az érzelmi, mint a fizikális élete harmonikus, és megfelelő. Egyenes, tiszta jellemű, gazdag érzelemvilágú társ, és barát.

Ha a Szív-vonal rövid, de mély és jól látható, akkor érzelmileg kicsit sivár, hamar kiégő, szellemileg érdektelen, önmagával foglalkozó ember kezét tartjuk a kezünkben. Ha a Szív-vonal széles, vastag, közepes hosszúságú, akkor az túlzott nemi érzékenységet, fokozott szerelmi vágyat tételez fel.

Ha a Szív-vonal mély, hosszú, vörös színű, szenvedélyről árulkodik, olyan szenvedélyről, amelyben nem elegendő tulajdonosának egyetlen partner, hanem – bevallja, vagy titkolja – több partnerrel is kapcsolatot tart.

Ha a szív-vonal nagyon sötét és nagyon széles, kissé kegyetlen emberre találunk utalást. Az ilyen személy szokta érzelmileg vagy fizikálisan meggyötörni a partnerét.

Ha a szív-vonal mély és láncolatos, akkor a tenyér tulajdonosa a kapcsolatban nagyon sebezhető és nagyon érzékeny.

Vékony, halvány szív-vonal szexuális gyengeséget jelez. Gyenge partner az ilyen típusú ember az ágyban.

Ha cérnavékonyságú  a szív-vonal közömbös és önző szerelmi partnert jelez. Az ilyen emberek életét könnyen meghatározhatja a másság, esetleg fogékonyak lehetnek a különféle szexuális abberáltság iránt.

Ha a Szív-vonal rövid, kicsi vonalkákból áll, maradiságra, szellemi kapacitás hiányára utal. Nagyon ritkán meddőséget jelez.

Ha a Szív-vonal töredezett, rendezetlen, láncolatos, labilis személyiséget mutat, aki nem mer, vagy nem akar a másikban megbízni, mert nem mer igazán hinni benne. Ők azok, akik érzelmi kapcsolatok helyet inkább csak flörtre, futó kalandokra vállalkoznak.

Minél hosszabb a Szív-vonal, annál erősebbek, melegebbek az érzések. Akiknél hiányzik a szív-vonal, csak Fej-vonaluk van, minden érzésüket az észből, józan megfontolásból merítik, azaz igencsak ridegek, szívtelenek, érzelemszegények.

Ha a Szív vonal a tenyér közepén kettéágazik, az a személy komplikáltságára utal. Minél több az elágazás, annál komplikáltabb a személy szerelmi, szexuális, érzelmi élete, és egyénisége is.

Ha a Szív-vonal mélyen a tenyér közepén található, óvatos, zárkózott, érzelmeit ki nem mutató emberre utal, akinek érzései ugyan mélyek, szerelmében érzéki, de nehezen teremt érzelmi, szerelmi kapcsolatot. Emiatt általában kevés is a szerencséje a szerelemben. Az ilyen emberek azt várják, hogy kedvesük nyilatkozzon, kezdeményezzen először, és csak ezután nyílnak meg ők is.

Ha a Szív-vonal az ujjak alatt, az ujjtövekhez közel halad, úgy szenvedélyes, robbanékony szerelmű, könnyen felizgatható természetű embert kapunk, aki nagyon könnyen szerelemre gyullad, és azt ki is mutatja, nem titkolja. Minél közelebb húzódik a mutatóujj tövéhez a vonal, annál boldogabb és stabilabb lesz az illető házassága.

Ha eléri a mutatóujj tövében lévő ráncot, akkor izgató és hatékony lesz ugyan a házasság, de tulajdonosa nem a legjobb helyet fogja elfoglalni ebben a házasságban.

Minél egyenesebb a Szív-vonal, annál ridegebb, érzelemszegényebb a tulajdonosa. Igen ritkán gyullad igaz szerelemre egy vékony, egyenes, hosszú szív-vonallal rendelkező személy. Inkább fantáziavilágban él, mint valós szerelemben.

Minél nagyobb ívben görbül az ujjaktól a tenyér mélyedése felé a vonal közepe, annál briliánsabb szerető lesz a tulajdonosa.

Ha a Szív-vonal közepének görbülete az ujjak felé irányul, hideg, rideg, pusztán fizikális szerelmet igényel a tenyér tulajdonosa.

A Szív-vonal a hüvelykujj felől indul. Rendkívül meghatározó egy ember életében, hogy hol kezdődik a Szív-vonala. Ha a Szív-vonal a Jupiter dombon kezdődik: (a mutatóujj alatti tenyérpárna), akkor a tenyér tulajdonosának az igaz szerelem a legfontosabb a világon. Az ilyen ember imádja szerelmét, és érzelmeit ki is mutatja. Valószínűleg olyan társat keres magának, aki őt magát is képes hozzásegíteni élete céljának eléréséhez. Minél meredekebben lejtve indul a vonal, annál magasabbra helyezi szerelme tárgyát a vonal tulajdonosa.

Ha a Szív-vonal a Jupiter ujjra (mutatóujjra) felnyúlik, az ilyen kéz tulajdonosával szemben már kicsit óvatosabbnak kell lenni, mivel tulajdonosa eléggé féltékeny, vagy mániákusan üldözi a szerelmét. Az ilyen emberek egy elmúlt szerelmet is élőnek tartanak, képtelenek elhinni, hogy valaminek már vége van, hogy nincs tovább. Ebből születnek az élet hatalmas tragédiái.

Ha a Szív-vonal kétfelé osztja a Jupiter dombot, akkor a kéz tulajdonosa idealista, gyengéd, ugyanakkor vakmerő a szerelemben.

Ha a Szív-vonal a Szaturnusz dombon kezdődik (a középső ujj), meredeken a fej vonal irányában tart, tulajdonosa nagyon zárkózott, anyagias gondolkodású. Minden kapcsolatot felmér először hideg számítással. Egyszóval az ész vezeti a szívet és az érzelmeket. Nem igen képesek ara, hogy kimutassák csekélyke érzelmüket. Amit mégis kimutatnak, azt csak az ész diktálja nem a szív.

Ha a Szív-vonal a Szaturnusz és a Jupiter domb között indul (a mutatóujj és a középső ujj között), szerencsés szerelmi életet jelez. A tenyér tulajdonosának lesznek szerelmi sikerei, de érzelmi téren nem esik egyik szélsőségbe sem, mert érzései erősek ugyan, de mindig lesz annyira józan, hogy nem hagyja érzelmeit túláradni.

Ha a Szív-vonal az Apolló dombról indul: (a gyűrűs ujj alól), az ilyen tenyérrel rendelkező ember általában szeretethiányban szenved, ugyanakkor csökkent szexuális tartalékokkal rendelkezik.

Ha a Szív-vonal az Apolló-Szaturnusz ujj alatt a Merkúr ujj irányában visszafordul, a tenyér széléig visszagörbülő vonal olyan érzelmi kapcsolatra utal, amelyik kimondottan a pénzhez, vagyonhoz kötődik. Az ilyen vonal tulajdonosa szokott kimondottan érdekházasságot kötni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top