Alesha

2009. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Alesha Anjanette Dixon 1974-ben született Angliában, anyja angol, apja jamaikai származású. Találkozott Sabrina Washington-nal, miközben jelentkezett a Dance Attic-ra (népszerű hip-hop/jazz-tánc iskola Nyugat-Londonban), később alakítottak egy duót, majd csináltak egy demót is „Inspiration” címmel. Aztán megismerkedtek Su-Elise Nash-sel, így trió lett a duóból, majd jött még egy tag, Zena McNally. Ők voltak a Mis-Teeq. Így kezdődött.

Első maxijuk 2000-ben jelent meg „Why?” címmel, nem sokkal ezután Zena McNally kilépett. Előtte még megjelentették első albumukat, a „Lickin' On Both Sides”-ot, melyen többek között olyan dalok voltak, mint „ll I Want”, „One Night Stand”, „B With Me”, „Roll On/This Is How We Do It”. Második albumuk, „Eye Candy” címmel jött ki. Alesha utolsó Mis-Teeq-es száma a „Shoo Shoo Baby” volt, ami a Disney Valiant mcíymű filmjének zenéje volt. „Hits” címen jelent meg az utolsó csapatcd, aztán feloszlottak, és mindenki szólókarrierbe kezdett.

Alesha kicsit pihent, majd 2006-ban megjelent első szólólemeze, a „Fired Up”. Igazi áttörést számára a 2008-as év hozta meg, amikor is a „The Boy Does Nothing” című számával berobbant a világ zenei életébe. És most itt a „The Alesha Show” című album.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top