Almás sütemény

2009. 06. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz, 4 csomag vaníliás pudingpor, 1 kg alma, 11 dl víz, 40 dkg cukor, 10 dkg tortabevonó csoki, 3 evőkanál olaj.

Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport 4 dl vízben simára keverjük, és az almába főzzük. Jó sűrű legyen. Forrón a kekszre kanalazzuk, vagy lassan öntjük, hogy a keksz ne csússzon szét. Másik csomag keksszel befedjük, tetejére a csokit felolvasztjuk az olajjal, és rásimítjuk. Jól lehűtjük, és szeleteljük, ahogy a keksz kockák vannak.

Jó étvágyat!  

   Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top