Az ősi tudás nyomában

2009. 09. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ősi, az illetéktelenek elől rejtett tudás, egy titkos társaság és egy nyomozás. A főhős pedig ezúttal nem egy amerikai professzor, hanem egy magyar lány. A helyszín nem egy egzotikus afrikai ország, nem a dzsungel mélye, hanem kis hazánk.

A történelem szakos Mira egy különleges mintázatú terítőre bukkan, miközben anyagot gyűjt lakáskultúra történeti előadásához. Ekkor még nem sejti, hogy a pontokkal és csigavonalakkal díszített terítő megpecsételi a sorsát.

A nyomozás során eljut az egykor virágzó magyar városkába, Tirpébe, ahol belebotlik a titokzatos körülmények közt leégett Katalin-ház nevű leány nevelde történetébe. Hamar kiderül, az intézet és a nyomozást elindító terítő összefüggésben állnak egymással, valamint az 5. században Bizáncban alapított Studius kolostor gyűjteményével, melynek az emberiség ősi tudását őrző könyveit Európa-szerte több helyre menekítették a törökök elől.

Sikerül Mirának, és első ránézésre könyvmoly segítőjének, Berdisnek kideríteni, pontosan miért égett le a Katalin-ház? Sikerül a Studius nyomára bukkanniuk? Megtudják, mi az a tudás, amit el kellett rejteni (netán még ma is rejtegetnek?) az arra „méltatlanok” elől?

Nina Stein „Katalin leányai” című regényéből kiderül, miközben Mirával együtt betekinthetünk az egykor a világtól elzárt Katalin-ház falai mögé, és még a számunkra oly furcsának, titokzatosnak tűnő török fővárosba is eljutunk. Csak nehogy azon kapjuk magunkat, hogy lehoztuk a padlásról a nagyi terítőit!

A magyar földön játszódó izgalmas regény az Athenaeum kiadó gondozásában jelent meg!

A kötet a book.hu oldalán 15% kedvezménnyel megvásárolható!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top