Boldogság? Vesd be a tested!

2011. 03. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A levegőt nem látjuk, mégis ott van körülöttünk. Ugyanígy, minden egyes pillanatban energia áramlik át rajtunk, akár a fellegekben szárnyalunk, akár komorság, mélabú gyűr maga alá minket. Amikor fáradtnak, gyengének, szomorúnak, elkeseredettnek, dühösnek érezzük magunkat, az kihat az egész fizikai megjelenésünkre – arra, ahogy állunk, ahogy lépünk, és ahogyan gesztikulálunk.

A rossz hír, hogy ezek a negatív fizikai megnyilvánulások negatív energiákat vonzanak hozzánk, belekerülünk egy lefele haladó spirálba, csüggedés, kilátástalanság lesz úrrá rajtunk. Azonban a természet, az Univerzum, vagy hívjuk, ahogy jól esik, gondoskodott róla, hogy ki tudjunk lábalni a hullámvölgyből. Testünknek nem feltétlenül kell követnie hangulatunk sötét mivoltát, tudatos odafigyeléssel kontrollálhatjuk, hogy ne negatív, hanem pozitív jeleket szórjon szét a nagyvilágba. Ami pedig a legjobb, hogy ha megtanuljuk kihúzni magunkat, mikor gondok nyomják a vállunkat, mosolyogni, mikor sírni volna kedvünk, akkor egy idő után a belső világunk is igazodik a külsőnk által közvetített állapothoz, és azt tapasztaljuk, hogy elkezdenek jó dolgok történni velünk.

Vonzz pozitív embereket!

Nem mindegy, hogyan lépünk be egy helyiségbe, legyen az a munkahelyi ebédlő, egy házibuli, vagy az orvosi váró. Vajon ki akar szóba elegyedni velünk, ha ajkaink feszült vonallá merevedtek, kezeinket szorosan összekulcsoljuk magunk előtt? Valószínűleg olyanok fognak megtalálni minket, akik hasonló lelkiállapotban vannak, akikkel jót kesereghetünk a világ igazságtalanságán, és a végén még rosszabbul érezzük magunkat.

Ám ha mosolyogva lépünk be ugyanebbe a helyiségbe, ruganyos léptekkel, karjainkat lazán leengedve magunk mellett, akkor szívélyesebb fogadtatásra számíthatunk. Nem fordulnak el tőlünk, hanem visszamosolyognak ránk. Valószínűleg igazi kellemes beszélgetésre, élményekre számíthatunk, és feltöltődve távozhatunk.

  Így változtass a testtartásodon a boldogságért!

-         Ne lógasd az orrod!

-         Mosolyogj!

-         Emeld meg a vállaidat, lélegezz mélyen, hagyd, hogy az oxigén átjárja minden egyes sejted, energiával töltve fel egész lényed!

-         Lépteid legyenek ritmusosak, élettel telik!

-         Húzd ki magad!

Jobb már? Akkor kitartás, hamarosan a pozitív üzenetet közvetítő testtartás és gesztusok fognak a szokásunkká válni, már nem kell odafigyelni rájuk. Ezzel együtt azt is észre fogjuk venni, hogy az emberek többet mosolyognak ránk, segítőkészebbek, ügyeinket könnyebben intézzük, több energiánk van, kevesebb erőfeszítésünkbe kerül elérni céljainkat. Nem hisszük? Próbáljuk ki!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top