Citromos lepény

2009. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1-2 ek víz.

Krém: 2 dl tejszín, 10 dkg cukor, 4 tojás, 2 citrom reszelt héja, 12 ek citromlé.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Megböködjük villával és 30 percig sütjük. Elkészítjük a krémet és az elősütött lapra öntjük és még sütjük tovább kb. 20 percig.

Remélem ízleni fog!

Köszönjük szépen Perneczki Renátának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top