Hozzávalók: ½ kg liszt, 2 db tojás, 1 sütőpor, 1 kés hegynyi szódapor, 5 púpos evőkanál cukor, 1 bögre dió, 1/2 liter tej.
Krém: 6 evőkanál cukor, 8 dl tej, 9 púpos evőkanál liszt, 30dkg margarin.
A hozzávalókat jól összekeverjük, ha ezzel készen vagyunk a sütőt begyújtjuk. Egy nagyobb tepsit kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és intenzív lángon a sütőbe középre helyezve 30 percig sütjük. Közben azért figyelni kell mert mindenkinek másképpen süt a sütője!
A krémhez a tejet felforraljuk, egy keveset hagyunk a liszt és a cukor simára keveréséhez, amikor a tej felforrt félrehúzzuk, és a folyós állagú lisztes masszát beleöntjük. Jól felfőzzük, ha kihűlt a margarint belekeverjük. Ízesíthetjük még egy kevés citromlével is. Ezután már csak a tésztára kenjük a krémet és elkészült a sütikénk. A tetejét még meghinthetjük bármivel, ki mit szeret!
Szerintem akármilyen eseményen megállja a helyét, remélem elkészítitek. Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Szamosi Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!