Élet anyaként

2008. 05. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Amit eddig tettél, azt teszed most is, csak ráadásként kapsz még egy családot is. Nem kell lemondani eddigi életedről. Csak szervezés kérdése. Azért, mert anyuka lettél, még nő is vagy, társasági ember. Ugyanolyan érdekes-ha nem érdekesebb-mint azelőtt! Gondolj csak bele: Eddig dolgoztál, buliztál, csak te voltál meg a párod…, tiétek volt a nagyvilág. A lakás ragyogott, mindenre volt időd, talpig csinibe, sminkbe kezdted a napodat, és még sorolhatnám.

És most? Bármit teszel, sosincs az a nagy rend, amit megszoktál. Most reggel kissé fáradtabban ébredsz, mert éjjel háromszor voltál fenn megnézni, hogy lélegzik-e a gyermeked, be van e takarva, és bizony nem a smink lesz az első dolgod reggel, hanem az, hogy a kedvenc nutellás kenyerét kend meg szerelmetek gyümölcsének. Ruhád picit gyűröttebb, tán még a tegnapi túrórudi picinyke foltja is rajta. Tükörbe nézel. De nem abba, mint eddig. Nem. Most a gyermeked csillogó szeme a tükröd. Nem a ruha gyűrődését, nem a túrórudi foltot látod meg benne. Meglátod önmagad. Ahogy mosolyogsz. A gyermekedre, és ő viszont. És boldog vagy.

Tehát most már a mindennapok része a gyermeked, szóval a bulikat is így kell alakítanod. Mert bulizhatsz! Kicsit más lesz a társaság, viszont rengeteg érdekes, értékes, hozzád hasonló emberrel ismerkedsz meg. Új barátaid lesznek, hozzád hasonló, családos emberek. A saját példámból kiindulva az internet fantasztikus dolog, ha meg szeretnéd találni a hozzád hasonló érdeklődésű embereket. Én is így bukkantam rá várandósan a babás barátaimra. Remekül szórakoztunk, tapasztalatot cseréltünk, és mostanság már nagy baba-mama-apa partikat is csapunk. Fantasztikus emberek, a barátaim lettek. És mikor velük vagyok, akkor bulizok, babázok, társasági életet élek, kikapcsolódok – és még sorolhatnám.

A régi barátokat se feledd. Legalább havonta – vagy gyakrabban – kell, hogy rájuk is szakíts időt. Mert a színház, a mozi, a nyüzsgő diszkók még mindig ott állnak, ahol eddig, és valószínűleg barátaid ugyanolyan aktívan látogatják. Csatlakozz te is néha. Örülni fognak neked. Attól nem leszel rossz szülő, ha néha kiereszted a gőzt. Sőt! Egy-egy átmulatott éjszaka után te is jobban érzed magad. Nem fulladsz bele a házimunka, gyermeknevelés, otthon ülés egyhangúságába. Kizökkensz kicsit a monotonitásból, ezáltal gyermeked is egy kiegyensúlyozott anyukát kap. És mikor újra a szemébe nézel picikédnek, újra meglátod önmagad: boldogan, kiegyensúlyozottan.

Lippert Zsu

(Továbbra is várjuk leveleiteket: info@donna.hu)

Kapcsolódó anyagok:

$$493$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top