Fahéjas rózsa

2010. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 190 ml tej, szűk fél kávéskanál só, 1 tojás, 1,5 kk. fahéj, 3 dkg élesztő.

Elkészítés:

Bedagasztjuk a tésztát a szokásos módon, majd kelesztjük. A tésztát kettéosztjuk és vékonyra, kb.2mm vastagságúra nyújtjuk. 5 cm-es, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A rózsák kb.15db sziromból álljanak. A kör felét megkenjük olvasztott vajjal, majd elkezdjük felcsavarni a szirmokat úgy, hogy a vajas része kerüljön felfelé, így megakadályozza a vaj kelés közben a szirmok összeragadását.

A muffin formákat kivajazzuk,de nem mindegyik mélyedést, mert nagyra kel a rózsa, és beillesztjük a rózsákat. A duplájára kelesztjük a formában, majd lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top