Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál liszt
0,5 liter erőleves
3 dl tej
só
bors
A tetejére:
2-3 szelet pirítós kockára vágva
1 db lilahagyma csíkokra vágva
15dkg sajt reszelve
Elkészítés:
Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, és bedobáltam őket az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 kanál olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórtam 2-3 evőkanál lisztet, végül felöntöttem fél liter erőlevessel. Hozzáöntöttem még vagy 3 deci tejet, megsóztam, borsoztam és addig kevergettem, amíg szép homogén, krémlevest kaptam. Megpirítottam és felkockáztam 2 szelet kenyeret, és reszeltem egy csomó sajtot, plusz összevágtam egy kis lilahagymát és ezekkel szervíroztam a levest.
Mi nagyon szeretjük. Nem bonyolult elkésziteni és nagyon finom.
Köszönjük szépen Nagy Beátának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.