Fokhagyma krémleves

2010. 01. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 12 gerezd fokhagyma 2-3 evőkanál olívaolaj 2-3 evőkanál liszt 0,5 liter erőleves 3 dl tej
bors A tetejére: 2-3 szelet pirítós kockára vágva 1 db lilahagyma csíkokra vágva 15dkg sajt reszelve
Elkészítés: Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, és bedobáltam őket az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 kanál olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórtam 2-3 evőkanál lisztet, végül felöntöttem fél liter erőlevessel. Hozzáöntöttem még vagy 3 deci tejet, megsóztam, borsoztam és addig kevergettem, amíg szép homogén, krémlevest kaptam. Megpirítottam és felkockáztam 2 szelet  kenyeret, és reszeltem egy csomó sajtot, plusz összevágtam egy kis lilahagymát és ezekkel szervíroztam a levest. Mi nagyon szeretjük. Nem bonyolult elkésziteni és nagyon finom.

Köszönjük szépen Nagy Beátának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top