Gizi süti

2010. 05. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

25 dkg porcukor, 25 dkgliszt, 1 cs sütőpor, 1 dl víz, 1 dl olaj, 1 marék mazsola, 5 db tojás. kandírozott narancshéj, 1 evőkanál kakaópor.

 
Az 5 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat és a sütőporos lisztet, a mazsolát és a narancshéjat. Az 5 tojás fehérjét habbá verjük és lazán a masszához keverjük. A felét beöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe keverjük a kakaót és a masszát  a sárgára csorgatjuk. 170 fokon légkeveréssel kb. 30 perc (tűpróbáig ) sütjük.

Köszönjük szépen Pintér Veronikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top