Habroló

2009. 05. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg ráma, pici só, pici ecet, 1 dl víz. 

 

Ezekből vajas tésztát gyúrunk, 1 órát pihentetjük, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd feltekerjük a formákra. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon megsütjük aranybarnára, még melegen leszedjük a tésztát a formákról.

Aztán gőz fölött 4 tojásfehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verünk, amit nyomózsákkal beletöltünk a tésztába. Porcukorral meghintjük. Én mogyorókrémmel  készítettem de lehet bármilyennel.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Balázs Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top