Hogyan gondolkodnak a Kosok?

2009. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A harmadik ház megmutatja a közvetlen környezetet, amelyben élünk. Testvéreinket, akár lány akár fiútestvérről van szó, és mindenfajta érintkezést, úgymint beszéd vagy írás, vagyis a kommunikációnkat. Rámutat a közlekedési eszközökre, ide kapcsolva az összes rövidebb utazást. Megmutatja alkalmazkodó értelmünket az új elképzelések befogadására, és képességeinket amivel kapcsolatban tudunk lenni a környezetünkkel. Ügyeskedéseinket, amit mások készpénznek vesznek. Rámutat a ház az értelmes és objektív részére értelmünknek, és megmutatja alap iskolázottságunkat is.

Ha a Kos jegyében születtél, a tanulásnak számodra csak akkor van értelme, ha látod, hogy ezt a jövőben is fel tudod használni. Azonban nem a távoli jövőbeni hasznosítás lehetősége tud megmozgatni, hanem a közvetlen, előtted álló feladat. Ha lehet, a megszerzett tudást azonnal használni is akarod. Ilyenkor hatalmas lendülettel esel neki a tananyagnak, és nagy lépéseket teszel előre. Szerencsére van másik motivációd is a tanulásban, ez pedig a vizsga. Igaz, itt nem a hasznot látod, hanem az akadályt, amit le kell küzdened. Ezért a küzdelemért nagy erőket vagy képes rövid időn alatt megmozgatni, és egy elegáns huszáros rohammal igyekszel a vizsgán túljutni.

Gondolkodás módodban nem a rendszer az elsődleges, hanem az örökös mozgás, izgalom. Felfogásod gyors és eleven. Egy-két fontos dolgot kiragadsz, amely mentén elboldogulsz a témával. 

Ha hanyagolod a tanulást, akkor általában egy-egy komoly vizsgakudarc hamar (és örökre) ki tud józanítani. Azután úgy látod, hogy jobb, ha soha többé ilyen gondot nem szerzel magadnak. 

Viselkedésed eleven és vidám. Sokszor hirtelen vagy, meggondolatlan. Könnyen haragszol, és szerzel haragost is magadnak, de könnyen ki is lehet békíteni. Ritkán vagy elkeseredett, ha mégis, az nem tarthat sokáig.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed is a Kos jegyében áll, akkor a 3. Házad az Ikrek jegyébe esik: Meglehetősen impulzív ember vagy. A kihívásokat nemcsak hogy vállalod, hanem kimondottan keresed is. Nehezen sajátítasz el egy területet, egy ismeret anyagot a maga teljességében, mivel túl sok dologba kezdesz bele. Csak akkor rendelkezel komoly önuralommal, ha a Szaturnusz, vagy a Nap áll az Ascendenseden.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Bika jegyében áll, akkor a 3. Házad a Rák jegyébe esik: Mérsékeltebbé válik a kezdeményezőkészséged. Nem tűnik fel oly hamar a Kosra jellemző hirtelenség, azonban konokságban, és keménységben felülmúlhatatlan vagy. Kíméletlen ellenfél hírében állsz, hisz mindkét jegy a Kardinális minőséghez tartozik, így nem, vagy nagyon nehezen térsz el a véleményedtől. A tanulásban sokkal többre viheted, mint amennyit engedsz magadból látni.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed az Ikrek jegyében áll, akkor a 3. Házad az Oroszlán jegyébe esik: Rendkívül éles eszed van. Egyetlen veszély fenyegethet, túl hamar gondolod azt, hogy már mindent tudsz. Ha ezt az „önteltséget” esetleg le tudnád küzdeni, akkor hivatásodban, szakmádban, érdeklődési körödben, kimagasló tekintéllyé válhatnál.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Rák jegyében áll, akkor a 3. Házad a Szűz jegyébe esik: Ez a horoszkópikus állás sértődékennyé tesz téged. Vigyáznod kellene arra, hogy a sérelmek gyűjtése nehogy mániává váljon. Tanulásban rendkívül fogékony vagy. Az árnyalatok észlelése és a nagy beleérző erő – amely sajnos ellentétes a Kos jegy tulajdonságaival – elmélyedő emberré tehetnek.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll, akkor a 3. Házad a Mérleg jegyébe esik: Könnyen úgy alakulhat, hogy életpályád kapcsolatban lesz egy egyenruhás szervezettel, valahol szolgálatot teljesíthetsz, rendőrségnél, honvédségnél, mentőknél, tűzoltóknál, stb, de mindenképpen parancsnoki tisztségben. Fegyelem, rend, keménység. A tanulás nem éppen az erősséged. Azonban, amire szükséged van, azt képes vagy elsajátítani.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Szűz jegyében áll, akkor a 3. Házad a Skorpió jegyébe esik: Nem nagyon akad majd ember, aki versenyre kelhetne veled, egy-egy ismeret terület alapos feltérképezésében. Ha nem akarsz intrikus lenni, akkor tudatosan nevelni kellene magad a lojalitásra, belátásra. És ne gondold, hogy az önkritika feljogosít arra, hogy másokat feketére fess.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Mérleg jegyében áll, akkor a 3. Házad a Nyilas jegyébe esik: Sajátos sármot kap személyiséged. Hatni tudsz az emberekre kisugárzásoddal. Megértő és segítő vagy. Egyedül a szenvedély, az élvezetvágy vihet rá arra, hogy felborult értékrendben éljél. 

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Skorpió jegyében áll, akkor a 3. Házad a Bak jegyébe esik: Kimondott kutató elmével rendelkezel. Gyors és frappáns helyzetfelismerő és helyzetelemző vagy. Nagyon jó nyomozó válhat belőled. Viselkedésedet illetően eszköztáradban megtalálható a szelíd erőszak

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Nyilas jegyében áll, akkor a 3. Házad a Vízöntő jegyébe esik: Komolyan tudod venni az „Ember küzdj, és bízva bízzál” jelszót. Bizalmad azonban jóhiszeműséggé fajulhat, és könnyen rávehetnek, vagy becsaphatnak olyanok, akikről nem felételezed. Az az ember vagy, aki a ringben sportszerűen megállja a helyét, azonban ha onnan lejön, akkor eltéved a mindennapok övön aluli küzdelmeiben.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Bak jegyében áll, akkor a 3. Házad a Halak jegyébe esik: Szükséged van olyan emberekre, akik mérséklik keménységedet, szigorúságodat, esetenkénti puritánságodat. Ha szeretsz tanulni, akkor igazi jó rendszerező elmévé válsz. Viselkedésed néha furcsának látszik.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Vízöntő jegyében áll, akkor a 3. Házad a Kos jegyébe esik: Lehetséges, hogy nehezen találod meg a helyedet a világban. Könnyen elvétheted a mértéket. Túlzó idealizmusba eshetsz. Nagy ismeretanyagot halmozol fel, az emberismeret azonban gondot okozhat neked.

Ha a Kos jegyében születtél, és Ascendensed a Halak jegyében áll, akkor a 3. Házad a Bika jegyébe esik: Szenvedélyes ember hírében állsz. A szélsőségektől természetesen megóvhatod magad. A tanulásban nem tartozol az elsők közé, viszont amit tudsz, azt igen jól tudod, és tálalod. A problémákra jól ráérzel. 

Nem tudod mi az ascendensed? Írj az info@donna.hu címre, vagy Németh Áginak, a Donna asztrológusának, aki ingyen kiszámolja neked.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top