Ínyenc csirkecomb

2009. 09. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kivajazunk egy tűzálló tálat és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot.

20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük ezzel a mártással:

Diónyi vajon vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupot, 1 dl fehér bort, egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál mézet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire mártást.

Néhány perces forralás után a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük. Vigyázzunk a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk.

Ugyanezt a mártás kenhetjük faszén parázson sült szárnyasokra, vagy sertésszeletre is. Ha burgonyát adok hozzá akkor dupla mennyiségű mártást készítek és azzal locsolom meg a burgonyát. Isteni. Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Batta Kálmánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top