Őszi barack szelet

2009. 09. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A krémhez: 2 csomag tejszín ízű puding,vagy vaníliás. 4 tojásfehérjéből, keményre vert hab, 1 nagy tejföl, 30dkg kockázott őszibarack, jó a befőtt is. 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, pici só, 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, annyi tej amennyivel össze tudjuk gyúrni ezt a finom, vajas tésztát.

Miután elmorzsoltuk a margarinnal és a sütőporral. ha összedolgoztuk a tésztát, hűtőbe rakjuk, amíg megfőzzük a tejszínes, vagy vaníliás pudingot. Ameddig langyosra hűl a puding, addig a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Majd ha már langyos a puding, akkor belekeverjük a nagy dobozos tejfölt, és tojások kemény habját, a kis kockákra vágott őszibarackot . A tésztát ketté osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott, lisztezett, tepsibe tesszük, erre kerül a krém. Majd a másodikkal betakarjuk.

Kb:180-20 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Kellemes sütögetést!

Köszönjük szépen Gál Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top