A cukrot 2 egész tojással és 10 tojássárgájával kikeverjük, hozzákeverjük a diót, a zsemlemorzsával elkevert sütőport és hozzáadjuk a 10 tojás felvert habját.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az előbb kikevert tésztát.
Megsütjük.
Máz hozzávalói:
40 dkg porcukor,
1 dl rum
A porcukrot elkeverjük a rummal és a kisült, még meleg tésztára simítjuk.
Amikor egy kicsit megdermedt a máz a tésztán, cérnaszállal négyzeteket húzunk a tetejére.
Minden négyzet közepébe 1/4 diót nyomunk. A négyzet mentén szeleteljük kockákra.
Gyorsan elkészül, finom és mutatós süti.
Mutatós, finom süti.
Köszönjük szépen Ács Mária, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.