Jégkocka

2010. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók a tésztához: 28 dkg cukor, 2 egész tojás, 10 tojássárgája, 28 dkg darált dió, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cs. sütőpor és a 10 tojás keményre vert habja.
A cukrot  2 egész tojással és 10 tojássárgájával kikeverjük, hozzákeverjük a diót, a zsemlemorzsával elkevert sütőport és hozzáadjuk a 10 tojás felvert habját. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az előbb kikevert tésztát. Megsütjük.
Máz hozzávalói: 40 dkg porcukor, 1 dl rum A porcukrot elkeverjük a rummal és a kisült, még meleg tésztára simítjuk. Amikor egy kicsit megdermedt a máz a tésztán, cérnaszállal négyzeteket húzunk a tetejére. Minden négyzet közepébe 1/4 diót nyomunk. A négyzet mentén szeleteljük kockákra. Gyorsan elkészül, finom és mutatós süti. Mutatós, finom süti.
 Köszönjük szépen Ács Mária, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top