Kekszes-tejfölös sütemény
2008. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 5 pohár tejföl, 10 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál zselatin (ezt szárazon szórjuk bele), 0,5 kg háztartási keksz, bármilyen gyümölcs, és tortazselé vagy zselatin, a tetejére.
Elkészítés: Összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint; ebből lesz a krém. Egy tortaformát, vagy egy kisebb tepsit kibélelünk folpackkal, és elkezdjük rétegezni: keksz, krém, keksz, krém, - 4 sor keksz legyen, a tetejére krém kerüljön. Erre jön a gyümölcs, amit leöntünk a tortazselével vagy a zselatinnal (ha konzerv gyümölcs kerül a tetejére, a levével készítsük el). Hűtőbe tesszük, kb. 2-4 órát hűtjük, amíg a keksz megpuhul.
Amikor kész, szeletelhetjük.
Ha tortaformában készítjük, érdemes kör alakú kekszet vásárolni, ha pedig tepsiben, akkor négyzet alakút!
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Raska Anitának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!