A bab héja trigonellint, kolint, aszparagint, izovalerián-savat, aminosavakat, kovasavat, cellulózt, káliumot, foszfort, C-vitamint és kevés kénsavat tartalmaz. A héjából készült tea csökkenti a vércukor szintet, a vérnyomást, serkenti a szívműködést, és vizelethajtó hatású.
A fehérbabot gyulladásokra, kelések érlelésére házi szerként borogatásokra is használják. Porrá őrölve, tejjel összekeverve sebek, ekcéma, bőrviszketés kezelésére, gyógyítására ajánlják. Jó hatást fejt ki a reumás köszvényes betegségek gyógyításában is. A babból, vagy a zöldbabból készült ételek „belülről” tisztitják a pattanásos bőrt. Nagyanyáink idejében így is nevezték: pattanásűző babkúra.
Kapcsolódó anyagok:
$$1422$$
$$1376$$
$$1316$$
$$1290$$
$$1250$$
$$1263$$
$$1205$$
$$1189$$
$$1175$$