Táplálkozási tanácsok – a bab

2008. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 A bab héja trigonellint, kolint, aszparagint, izovalerián-savat, aminosavakat, kovasavat, cellulózt, káliumot, foszfort, C-vitamint és kevés kénsavat tartalmaz. A héjából készült tea csökkenti a vércukor szintet, a vérnyomást, serkenti a szívműködést, és vizelethajtó hatású.

A fehérbabot gyulladásokra, kelések érlelésére házi szerként borogatásokra is használják. Porrá őrölve, tejjel összekeverve sebek, ekcéma, bőrviszketés kezelésére, gyógyítására ajánlják. Jó hatást fejt ki a reumás köszvényes betegségek gyógyításában is. A babból, vagy a zöldbabból készült ételek „belülről” tisztitják a pattanásos bőrt. Nagyanyáink idejében így is nevezték: pattanásűző babkúra.

Kapcsolódó anyagok: 

$$1422$$

$$1376$$ 

$$1316$$ 

$$1290$$

$$1250$$

$$1263$$ 

$$1205$$

$$1189$$

$$1175$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top