Kifordított narancstorta

2009. 04. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3-4 narancs, 1 csomag babapiskóta vagy piskótatallér, 6 tojássárga, kanál cukor, negyed liter forró tej, 2 vaníliacukor, 1 kicsi zacskó zselatin, 4 deci tejszín.

 

Kevés narancshéjat lereszelünk, félretesszük, megpucoljuk a narancsokat, karikára szeljük, lecukrozzuk, hagyjuk állni míg levet enged. Addig a 6 tojássárgát kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, beletesszük a reszelt héjat, a vaníliacukrokat és puding sűrűségűre főzzük, gőz fölött! Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, felolvasztjuk a zselatint egy kis meleg vízben, összekeverjük mindhármat. Egy tortaformát vagy jénait kirakunk a szeletelt narancsokkal, beleöntjük a fele krémet, egy réteg piskótát rakunk rá, amit megmártunk a narancsok levében. Ha maradt narancs azt is rárakjuk, megint krém, végül még egy réteg piskóta.

Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kifordítjuk tálcára. Mennyei íze van! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top