Kókuszos csiga

2008. 12. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a receptet két kedves olvasónk is elküldte nekünk!

Hozzávalók: A tésztához: 40-50 dkg liszt, 25 dkg Ráma sütőmargarin, 2 dkg élesztő, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 3-4 tojás sárgája, ½ liter tej. A töltelékhez: 3-4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 evőkanál ecet, 1 csomag kókuszreszelék.

Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, valamint a sót, a cukrot és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható legyen. Kevés kelés után négyzet formára nyújtjuk. Erre kenjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, melybe cukrot és ecetet keverünk, de a kókuszt darált dióval is helyettesíthetjük. Majd rászórjuk a kókuszt, és feltekerjük. Vékony, 1-2 cm-es csíkokra vágjuk, és tepsire fektetjük. Addig sütjük, míg halványpiros lesz, kb. 20-25 perc.

Sokáig eláll, és tízóraira is kitűnő. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen  Megyes Mónikának és Szentgyörgyi Angélának, továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top