Kosárka csokoládékrémmel töltve

2010. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 

10 dkg cukor 15 dkg zsír 2 db tojás 40 dkg liszt fél csomag sütőpor

Az alapanyagot összegyúrjuk, dió nagyságú tésztát a kosárformába szépen elnyomkodjuk, majd tepsire rakjuk és megsütjük. Ha megsült, még forrón a formából kiborítjuk és tálcára rakjuk. 

Krém: 

30 dkg cukor 2 db tojás 2 csapott ek. liszt 2-3 ek. kakaó 3 ek. tej 25 dkg margarin

A cukrot és a tojást kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót, lisztet, tejet, majd  beletesszük a rámát és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

Ezt a krémet még melegen a kosárkákba adagoljuk, vigyázzunk, hogy ne menjen mellé. 

Ha egy kicsit a krém megdermedt, közepébe egy szem francia drazsé cukrot  teszünk díszítésnek. 

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top