Hozzávalók a tésztához:
10 dkg cukor 15 dkg zsír 2 db tojás 40 dkg liszt fél csomag sütőpor
Az alapanyagot összegyúrjuk, dió nagyságú tésztát a kosárformába szépen elnyomkodjuk, majd tepsire rakjuk és megsütjük. Ha megsült, még forrón a formából kiborítjuk és tálcára rakjuk.
Krém:
30 dkg cukor 2 db tojás 2 csapott ek. liszt 2-3 ek. kakaó 3 ek. tej 25 dkg margarin
A cukrot és a tojást kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót, lisztet, tejet, majd beletesszük a rámát és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
Ezt a krémet még melegen a kosárkákba adagoljuk, vigyázzunk, hogy ne menjen mellé.
Ha egy kicsit a krém megdermedt, közepébe egy szem francia drazsé cukrot teszünk díszítésnek.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.