Léböjt kúra II.

2008. 11. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ígéretünkhöz hűen itt a három napos léböjt kúra „recpetje”: 1. nap - felkelést követően: váltott hőfokú zuhany, a végén hideggel zárjunk! - 8 óra: egy bögre méregtelenítő teakeverék - 10 óra: egy pohár frissen préselt céklalé - 13 óra: egy pohár frissen préselt narancslé - Ebédre: zöldségleves:egy nagy sárgarépa,  két nagy krumpli, negyed cékla (vagy egy kisebb fej) negyed (vagy kisebb fej) zeller. - A megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, kevés, enyhén sós vízben főzzük meg, majd leszűrjük, és a levét fogyasztjuk el. - 15 óra: egy pohár frissen préselt almalé pár csepp citrommal savanyítva - 17 óra: egy csésze gyógytea (lehetőleg kamilla vagy csipkebogyó) - 19 óra: egy pohár paradicsomlé, esetleg zöldségleves A nap folyamán nagy mennyisgében fogyasszunk szénsav mentes ásványvizet.

2. nap - meleg fürdő pár csepp élénkítő hatású rozmaring kivonattal - 8 óra: egy bögre méregtelenítő teakeverék - 10 óra: egy pohár frissen préselt uborka és reteklé - 13 óra: egy pohár frissen csavart grépfrútlé - Ebédre ismét zöldségleves, de ezúttal: két nagy krumpli, negyed fej káposzta, egy-két gerezd fokhagyma. Ugyan úgy készítsük el, mint előző nap! - 15 óra: egy pohár frissen préselt ananászlé friss ananászból

- 17 óra: egy bögre gyógytea - 19 óra: egy pohár savanyított káposztalé, vagy zöldségleves. Napközben természetesen nagy mennyiségű ásványvíz.

3. nap - Ébredést követően hideg- meleg zuhany, hideggel zárva. - 8 óra: egy pohár körtelé - 10 óra: egy pohár sárgarépalé - 12.30-kor: egy bögre meleg gyömbértea - Ebédre szokásos zöldségleves: : egy nagy krumpli, egy-két rózsányi brokkoli és karfiol, póré és egy paradicsom, szokásosan elkészítve és fogyasztva. - 15 óra: egy pohár frissen alma-és narancslé keverék - 17 óra: egy bögre méregtelenítő teakeverék - 19 óra: egy pohár zellerlé, vagy zöldségleves Nagy mennyiségű szénsavmentes víz. Gyógyító zöldségek: cékla: serkenti a májsejtek működését, a bélben gátolja a baktériumok elszaporodását. sárgarépa: fokozza a vérellátást a bélben és a gyomorban, ezáltal segíti az emésztést, ezenkívül méregtelenítő és sejtvédő hatása is van. zeller: segíti a vizeletelválasztást paradicsom: vízhajtó, béltisztító és élénkítő hatású, serkenti a bélműködést

uborka: bőrtisztító hatású retek: segíti a bélflóra működését, kiváló vízhajtó és méregtelenítő; savanyú káposzta: gyulladáscsökkentő és vérképző, serkenti a bélműködést, béltisztító. Gyógyító gyümölcsök:

narancs: Anyagcserét serkentő hatású, nagy mennyiséggű antioxidáns tartalmú vitamin van benne. grépfrút: erős béltisztító hatású, gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő, alma: Nyugatató hatású és emésztéscsökkentő. ananász: emésztésserkentő és erős zsírégető hatású.

Ha sikerült betartani a kúra "szabályait", jobban érezzük majd magunkat, feltöltődünk energiával, és a mérleg is néhány kilóval kevesebbet mutat. A kúra után csak fokozatosan álljunk vissza a megszokott étrendünkhöz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top