Legényfogó lepény

2008. 10. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: tésztához : 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg éleszto, 1 tk. cukor, 1 tk. só, 2 tojás, 5 ek. étolaj. A tetejére: 2 doboz 175 gr-os tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg húsos füstölt szalonna, 40 dkg trappista sajt.

A tésztát a szokásos módon elkészítjük, megkelesztjük. Amíg a tészta kel, elvégezzük a következő munkákat:

A foghagyma gerezdeket megtisztítjuk és présen átnyomva a tejfölhöz keverjük. A vöröshagymákat megtisztítjuk és félbe vágva vékonyan felszeleteljük. A szalonna bőrét levágjuk, majd apróra kockázzuk. A trappista sajtot lereszeljük. A tepsinket ki olajozzuk.

Amikor a tészta megkelt kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A foghagymás tejfölt a tésztára kenjük. A hagymát lazán rászórjuk a tésztára, a füstölt szalonnát jó vastagon. A reszelt sajtot rászórjuk, és előmelegített 200°C fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá!

Köszönjük szépen Bognár Zsuzsannának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top