Meghátrált a Megasztár!

2010. 10. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az eddig szombat esténként sugárzott Megasztár 5 műsort ezentúl péntekenként sugározza a TV2! A csatorna annak árán is hátrébb lépett egy napot az X Faktor mellől, hogy Eszenyi Enikő nem tudja vállalni a zsűrizést minden adásban.

A Megasztárban két hete Friderikusz Sándor szinte népszavazásra bocsájtotta a kérdést: kilépjen-e a két nagyon hasonló tehetségkutató műsor egymás árnyékából? A nézők e-mailban szavazhattak erről, és a Megasztár-zsűritag szerint komoly mennyiségű levél érkezett, amely az időpontszéttolást kérte.

„A TV2 nagyon jól döntött. Már korábban megmondtam: okos enged. Ez alapvetően a TV2 győzelme, én pedig örülök, hogy közvetíthettem a nézők és a csatorna között, talán felgyorsítottam a döntési folyamatot, hogy a Megasztár új időpontra kerülhessen. A péntek esti sugárzás azért is jobb, mert azzal, hogy az RTL napi sorozatával, a Barátok közttel egy időben fut majd a Megasztár majdnem teljes első órája, aztán lesz ott valami krimi, valóságos választási lehetőséget kapnak a nézők.” – nyilatkozta Friderikusz Sándor a Bors magazinnak.

Az RTL Klub vezetősége nem közönségszimpátiát, hanem józan, pénzügyi alapon függő meggondolást lát a Megasztár időpontváltoztatásában. Kolosi Péter programigazgató a nézettségi adatokkal magyarázza a döntést: az X Faktor ugyanis rendre legyőzte a Megasztárt szombatonként a nézettségi statisztikák szerint.

Azt is meg kell jegyezni, hogy amikor még nem volt X Faktor az RTL Klubon, akkor a Megasztár hasonlóan jó statisztikákat produkált, mint vetélytársa. A nézők tehát kíváncsiak a Megasztárra is, de ha kénytelenek választani, akkor az X Faktort preferálják.

A Megasztár 5 ezentúl pénteken 20:40-kor kezdődik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top