Mézeskalács

2008. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg szitált finom liszt, 17 dkg szitált porcukor, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 fél evőkanál őrölt szegfűszeg és fahéj keveréke, 1 egész tojás és egy tojás sárgája, 20 dkg méz, 2,5 dkg Rama margarin.

A száraz anyagot összekeverjük, és a közepébe fészket csinálunk. Ebbe kerülnek a folyékony adalékanyagok. Ezt összekeverjük úgy, hogy folyamatosan keverjük hozzá a lisztet. A tésztát 1napig állni hagyjuk. (Bezacskózzuk a tésztát és egy kicsit belisztezzük hogy ne ragadjon hozzá a zacskó, de nem szabad berakni a hűtőbe).   Másnap a tésztát 20 percig átgyúrjuk, fél cm vastagságúra nyújtjuk, megfelelő formákra szaggatva 220 C-on 5-6 percig előmelegített sütőbe sütjük.

Máz: 1 tojás fehérjét kemény habbá verjük és folyamatosan 15-20 dkg szitált porcukrot adunk hozzá. Nylon zacskóba rakjuk, a végét ollóval kivágjuk és “írókázhatjuk”.   Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Géza Alexandrának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top