Előkészítés:
Előző nap jól kimosott, vékony gumikesztyűket megtöltök vízzel, és begumizva a fagyasztóba teszem. Többet készítek a kelleténél, mert előfordulhat, hogy letörik egy új, vagy sérül, esetleg tovább maradnak a vendégek, és akkor pótolni lehet az elolvadt jég kezet. Az archoz gipszálarcot használtam. Először az álarcra só-liszt gyurmából (2 bögre liszt, 2 b. só, vízzel összeállítva) negatívot készítettem. A gyurmát tálba teszem, folpackkal letakarom, és belenyomom az álarcot, úgy, hogy a fólia a gyurmában maradjon. Ebbe öntöm a vizet, és így teszem a fagyasztóba. Amikor megdermedt lefejtem róla a gyurmát, majd a fóliát is, kis hidegvíz segítségével. Türelmet igényel, de megéri. Ha az arc, nem elég formás, meleg vízzel alakítható. A kezeket kiveszem a kesztyűből, hideg víz segítségével, és kicsit le is mosom, nehogy gumi íze legyen. Elkészítés:
Egy nagy, átlátszó tálba gyümölcsöket aprítok. (banán, alma, körte, ananász...) Erre helyezem az arcot, és a kezeket, majd felöntöm 1,5 liter, ital porból készített üdítővel. Ahogy olvad a jég, később ez hígulni fog, ezért mindig után tölthető, de akkor már elég 3-5 dl vízben feloldani a port, hiszen a jégből elég folyadék oldódik ki hozzá. Így folyamatosan van hideg üdítő.
Köszönjük szépen Tóth Erikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!