Nagytakarítás az ékszerdobozban

2010. 01. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azonban itt az ideje változtatni. Pá-pá megunt, porosodó bizsuk és társaik!

Természetesen nem lehet minden ruhához ugyanazt a darabot hordani, ezt mindenki tudja. Figyelni kell arra, hogy harmonizáljon az öltözékünkkel az adott ékszer. Ez lehet a fő indok arra, hogy újabb és újabb kiegészítők vásárlására vetemedünk.

Ennek ellenére, gondolkozzunk el azon van-e olyan ékszerünk, amit többször is felveszünk egy héten? A legtöbb esetben a válasz, igen. Hiába van a dobozban, vagy fiókban tucatnyi másik., egy-egy darab mindig a szívünkhöz nő. Ezeknél a kiváltságos ékszereknél előfordulhat az is, hogy nem a ruhához választjuk, hanem a kiegészítőnkhöz igazítjuk a ruhatárunk.

Mi a helyzet a többi, kevésbé kedvelt darabbal? Az ő sorsuk a porosodás. Itt is vannak kivételek. Vannak szezonhoz köthető ékszereink, ezeket tudatosan tesszük félre. Így télen a nyári darabok téli álomra vannak ítélve. Természetesen ezektől nem kell megválnunk.

Szűkül a kör. Ha ezen érveket végigzongorázzuk, meglesznek azok a darabok, amiket nem tudunk hova tenni. Itt kezdődik a feladat. Válogasd szét az ékszereid. Csoportosítsd őket, ezzel jobban átláthatók lesznek. Így nem kell a reggelt azzal töltened, hogy az ékszereid földre borítva keresed a megfelelő darabot. A nyári bizsuidnak biztosíts egy másik dobozkát. Az elegáns darabokat is válaszd el az egyszerűbb, hétköznapibb daraboktól. Mit nyersz ezzel? Időt, ugyanis átláthatóbbá válik az egész "rendszer".

Itt az ideje, megválnod azoktól a kiegészítőktől, melyeket egyik általad felállított csoportba se sikerült besorolnod. Mi legyen a sorsuk? Két tippünk van. A család fiatalabb generációja közt biztos akad olyan kislány, aki nagyon örülne egy ilyen ajándéknak. Ha olyan darabról mondasz le, amelyik drága, és nem szeretnéd kislánynak adni teljesen megérthető. Erre megoldás a barátnő. Ajánld fel neki, válogasson nyugodtan azokból, amelyek Neked már nem kellenek. A sikerélmény nem fog elmaradni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top