Nem csak a nők félnek a tükörbe nézni

2010. 09. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„Hm, még mindig túl vastag a combom. Ráadásul, ha borogatnám, még a mellem is eltűnne, de legalább isteni a hátsóm, amit imádnak a pasik!” – nevet fel K. az egyik beszélgetésünk során.

Ő azon kevés nők táborába tartozik, aki általában elégedett a testével. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem figyel oda arra, hogy mit eszik, vagy ne mozogna rendszeresen, csupán számára nem okoz lelki válságot néhány olyan testi tulajdonsága, melyek által kicsit kilóg a manapság idealizált nők sorából. Ám ő az, aki kisebbségben van. Nincs ma már olyan csajos beszélgetés, ahol ne jönne fel az önostorozás valamely formája: kicsi a mellem, lóg a karom, nagy a hasam, narancsbőrös a combom… mit tegyek?

A nőknél ez a téma olyan, mint a mindennapi kenyér. Lassan úgy tűnik, hogy az elégedetlenség, az ideák hajszolása a normális a modern kori nő életében. De ebben nincs semmi újdonság. A férfiak generációs tanulási folyamat során megszokták, hogy asszonyaik folyton elégedetlenek magukkal, mindig a tévében látott színésznőre szeretnének hasonlítani, de közben elvárják, hogy életük párja tagadólag rázza a fejét az olyan életveszélyes kérdésekre, hogy vajon hízott-e a héten.

A megálmodott eredményért pedig egy nő sok mindenre képes. Könnyedén rászánja magát akár radikális lépésekre is, ha úgy hiszi, hogy azzal gyorsan és eredményesen érheti el a céljait. Vannak nők, akik manapság már úgy mennek mellnagyobbításra, botox-injekciózásra, ráncfelvarrásra, mintha csak a féléves fogászati ellenőrzésükre mennének. 30 éves külsők takarnak 60 éves belsőket. Mi van azokkal, akiknek nincs pénze sebészre? Vannak még csodatabletták, porok és egyéb varázslatos masinák, melyek se perc alatt eltűntetik a bosszantó kilókat és a szép emlékek nevető ráncait. Persze álszentség lenne azt állítani, hogy ez mind rossz. Fontos, hogy mindenki tegyen azért, hogy jól érezze magát a saját bőrében, hogy úgy tudjon a tükör és a párja elé állni, hogy nevetve mondhassa, ez vagyok én és szeretem magamat. Ám ehhez nemcsak pénzt, hanem időt is kellene magunkra szánni.

A zsírleszívás, bogyók szedése helyett torna, életmódváltás közben figyelni a testünk változásait, hisz a rászánt időt igazán megérdemelné az a test, melyben egész életünket szándékozzuk eltölteni. De miközben mi tökéletessé válunk, mi történik a férfiakkal? Az utóbbi száz év őket is egyre nagyobb kihívások elé állította, legalábbis a szépség terén. Egyre több férfinak okoz frusztrációt a gondolat, hogy maximális teljesítményt várnak el tőlük is az élet minden területén asszonykáik. A biztos anyagi háttér ma már úgymond alapfelszereltség kell, hogy legyen.

Szóval az ideális férfi: - jól keres - jó apa - kedves, udvarias, előzékeny - macsó terminátor, ha bárkit meg kell védeni az esetleges rosszfiúkkal szemben - nem utolsósorban pedig szexisten az ágyban Nos, ezek azok az ideák, melyek egyre több pasinál kiverik a biztosítékot. Mert ugye szeretnének ők megfelelni az elvárásoknak, de mi van, ha már eleve hátrányokkal indulnak a versenyben? Mondjuk ki! Évezredek óta a férfiak meg vannak róla győződve, hogy a méret a lényeg. Szexuális önbizalmuk és általában férfiasságukba vetett hitük legnagyobb alapköve a péniszük mérete. Ami a nőknek a fenék, has, mell, comb, kar probléma, az a férfiaknál a péniszük hossza és vastagsága. Ha elbukják a centipróbát a haverok ellen minden alkalommal, az bizony súlyos önértékelési problémákhoz, később impotenciához és depresszióhoz tud vezetni. Amit még mi, nők is meg tudunk érteni, hisz valahol ugyanabban a cipőben járunk.

Mégis, a férfiakon nehezebb segíteni. Hisz a sebészi úton történő méretnövelés náluk nemcsak egy adag szilikon begyömöszöléséről szól a bőr alá. A gyógyszerek és porok ugyanúgy veszélyesek rájuk nézve, mint a nőkre. Hisz ki akar olyasmit beszedni, amiről azt sem tudja, hogy milyen hatással lesz a testére 10 év múlva?

Mikor ezt a kérdést felvetettem K-val való beszélgetésem során, néhány éve, ő nevetve válaszolta meg. „Vegyél neki egy pumpát!” Bevallom, gurultam a nevetéstől, mert lelki szemeim előtt egy wc-pumpa képe jelent meg.

Akkoriban mit sem tudtam az ilyen eszközökről. Persze, ő sem volt rest felvilágosítani, hogy miről is van szó valójában. A péniszpumpák nem percek alatt hatnak. Felfoghatók úgy, mint egy intim erősítőeszköz férfiak számára, mely hosszútávon és jól használva képes növelni a pénisz méretét. A kezdeti derültségem után magamban megállapítottam, hogy tetszik az eszköz gondolata, hisz nincs benne se vágás, se gyógyszerek, csak kitartó edzés egy segédeszközzel. Az meg úgyis a legtöbb pasi napi rutinjához hozzátartozik.

Az említett beszélgetés óta persze eltelt néhány év és míg a női önbizalom majdnem napi, de tuti, hogy heti téma volt a csajok között, addig a pasik problémáiról egy jó időre elfeledkeztünk. Pedig nem egy srác blogját olvastam az évek során, akik arról panaszkodtak, hogy alig merik levenni az alsójukat a barátnőjük előtt, mert tisztára cikisnek érzik a saját péniszüket ahhoz képest, amit a pornófilmekben folyton mutatnak. Ez pedig igenis egy komoly probléma, hisz a férfiak hajlamosak az ilyen kétségeiket eltemetni magukban, ami egy idő után már nemcsak őket emészti fel, hanem a párkapcsolatukat is tönkreteszi. Pedig van megoldás. Az idők során az olyan eszközök is, mint a péniszpumpa folyamatos fejlődésen mentek keresztül, lehetővé téve a minél hatékonyabb és biztonságosabb használatot. Ráadásul az ilyen eszközök ma már könnyebben el is érhetők. Csak arra kell rávennünk a férfiakat, hogy nyíljanak meg és engedjék, hogy segítsen valaki nekik.

Persze vannak eszement eszközök és módszerek is forgalomban.  Vannak jó néhányan, akik hisznek abban, hogy ha erősen arra koncentrálnak, hogy folyamatosan növekszik a péniszük, akkor az valóban nagyobb is lesz idővel. Az önszuggesszió módszerében hiszek, ám a pénisz esetében talán ez túl sok időt vesz igénybe. Ha nem így lenne, valószínűleg ma már minden második férfi XXL-es mérettel rohangálna.

Ám akadnak olyanok is, akik egyszerűen az önkínzás jól bevált ősi módszereit alkalmazzák. Az egyik ilyen a péniszgyűrűvel való nyújtás. Az eszközt úgy kell elképzelni, mint azokat az afrikai nőket a gyűrűkkel a nyakukon. Lényegében a módszer is ugyanaz. Minél több gyűrű kerül fel a péniszre, annál hosszabb lesz az. A probléma csak akkor jelentkezik, ha valaki szeretné használni is újonnan megnőtt péniszét. Ugyanis, ahogy a nők nyaka sem áll meg egy idő után már támogatás nélkül, úgy ezeknek a férfiaknak a pénisze sem lesz többé harcra kész.

Egy éve egy számomra kedves férfi életét keserítette a túl kicsi pénisz problémája. Megértettem, hogy mennyire is fontos, hogy erről beszéljünk egymással. Akkor jutott eszembe az az évekkel korábbi beszélgetés K-val és a pumpás megjegyzése. Felmentem a netre, kutakodtam egy keveset és megtaláltuk a „mi” pumpánkat. A többi már történelem, de állíthatom, hogy azóta is sokszor emlegetjük azt a „pumpát” boldogan nevetve és Neki már nincsenek problémái az önbizalmával.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top