Numerológiai alapismeretek – számok hiánya

2008. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az alkotó készséget és az eredeti gondolkodást is jelenti az 1-es szám, s így annak hiánya problémákat jelezhet ezen a téren is. A 3-as szám képviseli az alkotóerőt, a művészi kifejezőképességeket, így ha a névszámokban találunk 3-ast, akkor az helyettesítheti az 1-es. Viszont az 1-es számmal járó akaraterőt, ambíciót, önállóságot és vezetési rátermettséget nem pótolja a 3-as jelenléte!

Az 1-es hiányának néha az a következménye, hogy a név tulajdonosa mások erősebb akaratának a hatása alá kerülhet, és másoknak engedi át saját életének irányítását. Ha az 1-esen kívül még több szám is hiányzik az illető nevéből, ez azt jelzi, hogy nincs elég ítélőképessége, és sokszor habozó természetű. Túl óvatos, vagy bizalmatlan másokkal szemben, s így döntéseit túl soká halogatja, és emiatt esetleg kifut az időből.

Ha valakinek a névszámából, vagy születés számából hiányzik az 1-es, az akaraterő és határozóképesség erősítésére nagyon nagy szüksége van. Ezt a képességet fejlesztheti gyakorlással, éppen úgy, mint egyéb testi vagy szellemi adottságot. A hiányzó szám azt mutatja, hogy milyen vonalon van szüksége az egyéniség javítására.

A 2-es hiánya

Ha valakinek a névszámaiból, vagy születés számából hiányzik a 2-es, hajlamos lesz arra, hogy türelmetlen legyen és túl gyors eredményeket várjon. Túlságosan nagyvonalúan, és lényegrelátóan gondolkodik, s így a részletek könnyen elkerülhetik a figyelmét. A rajta esett sérelmeket, csak nagyon nehezen bocsátja meg, és mások tapintatlan vagy szemtelen viselkedését soha nem fogja elfelejteni.

Ugyanakkor ő maga elég gyakran megbánt másokat akaratlanul. Például azzal, hogy késik, hajlamos arra, hogy a részleteket mellékesnek tartsa, s ezt mások fennhéjázásnak tekinthetik. A 2-es hiánya a gyakorlatiasság és a célszerű viselkedés hiányát jelenti. Ha van a névszámokban legalább egy 4-es, ez pótolhatja a hiányzó 2-est a gyakorlatiasság tekinttében, de nem tudja pótolni azt a türelmes, barátkozó, megnyerő természetet, és együttműködési hajlamot, amit a 2-es szám hatása képviselne.

Ha valakinél a névszámban, vagy a születésszámból hiányzik a 2-es, muszáj megtanulnia uralkodnia az érzelmein. Muszáj megtanulnia a türelmet, és nem szabad engednie, hogy cselekedeteit, a pillanatnyi érzelmek diktálják a józan megfontolás és a következmények mérlegelése helyett.

Kapcsolódó anyagok:

$$436$$

$$322$$

$$505$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top