Nyár, szex, veszélyek

2010. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nyár felkorbácsolja a vágyakat, és ezzel együtt felelőtlenebbé is teszi a kalandra vágyókat. Ámde nem csupán élvezettel járhat a kellemes együttlét, hanem egészségügyi problémákat is okozhat. Vegyük sorra, milyen problémákkal találkozhatnak azok, akik a szabadban szeretnének párjukkal együtt egy kellemes kis szeretkezést:

Ha megmaradnak a szárazföldön, a tengerpart homokos részét választva, sok apró dologra kell odafigyelni. A kórokozók a vízből könnyedén a szárazra kerülhetnek, és nem pusztulnak el azonnal. A homokos tengerpartok majdnem mindegyike fertőzött valamilyen formában. Bőrbetegséget terjesztő baktériumoktól kezdve az agyhártyagyulladásért felelősig számtalan megtalálható itt közülük. Érdemes a hirtelen jött vágynak valamilyen szinten határt szabni, vagy felkészülni akár egy pléd leterítésével. Ez számtalan kellemetlenségtől menthet meg minket. A sok homokról már nem is beszélve, hiszen tudjuk jól, hogy minden apró résbe bekerül, eltávolítani a szemcséket pedig igen nehézkes.

A víz sem nyújt nagyobb védelmet, legyen szó édesvízről, tengerről, a medencéket nem is említve. Ha valaki élővízben szeretné boldoggá tenni kedvesét, nem lesz biztonságban akkor sem, ha óvszert használnak. A víz nem csupán megnehezíti az óvszer felhelyezését, azt sem tudni, mennyire tartja meg a védő képességét. A legtöbb óvszer ugyan vízálló, de ez nem azt jelenti, hogy a tengervízben található szennyeződésekkel, vagy éppen a medencék fertőtlenítőszereivel nem lép kölcsönhatásba. Mindennek tetejében a meleg víz rugalmatlanná teszi az óvszer anyagát, így a szakadás veszélye is nagymértékben megnő. A medencék és a közösen használt jakuzzik pedig baktériumok melegágyai lehetnek. Sebgyulladástól kezdve vérbetegségeken keresztül kellemetlen nemi betegségeket is el lehet kapni a pezsgőfürdőzés közben. A vízben szeretkezés hátránya lehet a gyengébbik nemre nézve, hogy kimoshatja a természetes nedvesítő anyagot a hüvelyből, illetve a szeretkezés közben bejutó allergiát is okozhat.

Emellett apróbbnak tűnő gondok is felléphetnek, mint a forró napsütésben összeszedett leégés, rosszullét, kiszáradás, nem ritka esetben akár szívroham. Mindezek tetejében a meleg kedvez a baktériumok szaporodásának. És ha ez nem lenne elég, a nyilvános légyottokat komoly pénzbírsággal is büntethetik.

Ha nem szeretnénk, hogy a nyári vakációt hosszú gyógykezelés kövesse, akkor érdemes elővigyázatosnak lenni. Szem előtt tartani, hogy egy kis kaland nem csak minket, de párunkat is megfertőzhet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top