Őszibarackos joghurttorta

2008. 06. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a krémhez:

2 db 400 gr-os gyümölcsjoghurt olyan ízben, amilyen gyümölcsből készítjük a tortát, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 1 db 500 ml-es tejszín, 1 csomag habfixáló por, kb. 30-40 dkg őszibarack vagy konzerv (de eperrel és ananásszal is finom) Egy kerek kapcsos tortaformában sütünk egy 6 tojásos piskótát, majd ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.

A krémhez a barackos gyümölcsjoghurtot felmelegítjük 15 dkg porcukorral és 2 evőkanál zselatinnal. (a tortazselé nem jó, a hagyományos kék tasakos a legjobb.) Forralni nem szabad, csak felmelegíteni, majd hűvös helyre tesszük, kb. 2-2,5 óra, amikor kezd kocsonyásodni. Ekkor kezdünk hozzá a tejszín felveréséhez, 5 dkg porcukorral, a habfixáló porral felverjük, de ne túl keményre, mert akkor nem lehet vele bánni, ha túl híg, akkor pedig kifolyik a piskótából.

A kihűlt joghurtkocsonyához hozzákeverjük a tejszínünk 3/4 részét, és a lapok közé kenjük, amit megszórunk az apróra vagdalt őszibarackkal, majd a tortánk tetejére és oldalára kenjük a megmaradt krémet.

Néhány szép gyümölccsel díszítjük, és a megmaradt tejszínből habrózsákat nyomunk rá. Isteni finom és gyönyörűen mutat!

Köszönjük szépen Gyurán Ferencné Katinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top